H'Sekirat Citizen No. 31 - 2900. szeptember 3.

Polgárpukkasztó napilapunk Theodor Fergussen és Jacopo Altorn szerkesztésével.

H'Sekirat Citizen No. 31 - 2900. szeptember 3.

HozzászĂłlásSzerzĹ‘: Theodor Fergussen » 2014.03.01. 20:16

A DIVAT GYÜMÖLCSEI AZ ÉDENKERTBEN


Több hónap gondos tervezése után – melyek alatt a kíváncsi publikumnak be kellett érnie a szóbeszédekkel, s egy-egy időnként megjelenő információmorzsával – ma este végre lehull a lepel, s megnyílik az oly várva várt Aurora divatkiállítás az Édenkert csarnokaiban. A kiállítás mögött álló Aurora Hadrime, a közel s távol méltán híres divattervező-művész fiatal kora ellenére már ma visszafordíthatatlanul rajta hagyta a keze nyomát H’Sekirat, s talán egész Negapan divatán. Elég csupán kilépni az utcára; Garantált, hogy nem egyel fog szembetalálkozni a munkái közül. Ez miss Hadrime harmadik kiállítása az évben, ám ez alkalomból először (hosszú telefonbeszélgetések, s ugyancsak meglepően hosszú és gondos tervezés után) elfogadta a felkérésünket egy rövid beszélgetésre a munkájáról, és a megjelenő kiállításáról. Elképzelhető talán az idegesség, ami a találkozónk megbeszélt helye, a kávéház felé vezető út alatt környékezett: Annál nagyobb volt utólag a meglepetésem, hogy milyen könnyedre, sőt derűsre sikerült a végül a beszélgetésünk.H’Sekirat Citizen: Miss Hadrime... Szólíthatom Aurórának?
KĂ©p

Aurora Hadrime: Amennyiben megengedi, hogy én is a keresztnevén szólítsam.

H’SC: Természetesen: Theodor. *kezet rázunk* Rendkívüli megtiszteltetés hogy megismerhetem.

AH: Köszönöm Theodor! Részemről a megtiszteltetés!

H’SC: Szóval Auróra... Bár bevallom nem követem közelről a Városok szövetségének a divatvilágát, kétlem, hogy lenne bárki is a városok környékén, aki ne hallott volna az ön munkáiról. Egyike napjaink leghíresebb, emellett legkedveltebb művészeinek, ráadásul munkáit bármerre legyük is, nap, mint nap megcsodálhatjuk. Mesélne róla hogyan jutott el idáig?

AH: Oh.. Nagyon köszönöm, hogy így gondolja! Igyekszem úgy kialakítani az újabb és újabb kollekciókat, hogy azok elnyerjék a tetszést, és persze, azt is igyekszem sulykolni az eladói részen, hogy bárki hozzá férhessen! Igazából, azért tettem le a voksom emellett a hívatás mellet, mert mindig is szerettem a szép dolgokat. Édesanyámmal gyakran tervezgettünk már kiskoromban a robobabáimnak ruhákat. A nővérem volt, az aki végül teljesen meggyőzött, mikor megkért, hogy tervezzem meg a szalagavatójára a ruhákat.

H’SC: Ez esetben azt hiszem, sokat köszönhetünk annak a bizonyos szalagavatónak…

AH: Igen. Én is így gondolom. Hiszen azután következő bankettre minden osztálytársa az általam tervezett ruhákban vett részt.

H’SC: De úgy képzelem a szalagavatói ruhák még csak az első lépések voltak az úton, ami végül a vezető divattervezői hírnévhez vezetett. Milyen élményei voltak ennek az útnak a során?

AH: Rengeteg új élményt és nagyon sok tapasztalatot szereztem az úton. Sokat köszönhetek annak, hogy rengeteg látásmódot sikerült magamra vennem, nem csak egy stílusban mozogtam, hanem a sportos ruhákon keresztül, az elegánsig mindenbe volt mit prezentálnom. Mégis a legemlékezetesebb az volt, amikor a helyi Főszínháznak kellet az egyik darabjára megalkotnom az egyik felvonásra a jelmezeket.

KépH’SC: Bár gondolom a színházi darab során egyértelműen meg volt adva, miből kell dolgoznia, mi legyen az eredmény - mi inspirálja általában a munkája során?

AH: Legutóbbi munkám a tél inspirálta. Most igyekeztem a tavaszt hozzánk varázsolni. De volt már rá példa, hogy egy finom kávé volt az, ami meghozta az ihletet.

*felemeli a csészéjét az asztalról és bele kortyol*

H’SC: Szóval az ihlet bármikor, bárhonnan jöhet... Volt már olyan ihlete-inspirációja amelyet nem valósított meg? És persze, ha igen, miért?

AH: Igyekszem mindig megvalósítani az elképzeléseimet, de persze van, hogy az nem jön össze. Amikor elkészül, lehet, hogy már nem tetszik. De olyanra is volt példa, hogy menet közben alakult át. Ha pedig egyszerűen nem illett bele a kollekciónak a részeként, de mégis volt benne szépség, akkor azt külön terjesztettem el.

H’SC: Én itt kérdezősködöm össze vissza, közben elfelejtem az okot amiért végül sor kerülhetett a beszélgetésünkre…

AH: Legalább nem csak én vagyok megilletődve ennek az interjúnak a hatására. *lágyan felnevet*

H’SC: Nem, azt nem mondhatjuk. Szóval beszéljünk a Édenkerti bemutatójáról. Mi volt eredetileg az ok, ami ezt a bemutatót eredményezte végül, hogyan sikerült összehozni?

AH: Az oka a bemutatónak nagyon egyszerű! Nagyon hosszú volt már a télies időjárás, ezért szerettem volna, minél hamarabb feldobni az embereket, kizökkenteni a megdermedt hétköznapokból! Igazából ennek a bemutatónak nagyon örülök! Örülök, hogy sikerült megoldani, hogy ebben az új, az emberek számára is közkedvelt helyszínen legyen a bemutató. Mivel eleve az Édenkertnek egy olyan hangulata van, mely magával ragadó, így remélem, hogy az új kollekció is az lesz.

H’SC: Ó ebben nem hiszem, hogy sokan kételkednének. Olvastam emellett, hogy a bemutató bevételeit jótékony célokra fordítják, ha jól emlékszem a... Mágikus balesetek áldozatainak a megsegítésére, jól mondom?

HA: Igen. Így van. Az Édenkert tulajdonosával Miss Lastryral sikerült megegyeznünk ez ügyben, és roppant nagy segítségem volt ennek lebonyolításában is.

H’SC: Engedjen meg egy indiszkrétebb kérdést. A mai világban vannak sokkal szélesebb társadalmi rétegeket is érintő problémák, például a fiatalkori éhezés, a gyermekmunka. Volt rá valamilyen különleges ok, hogy a mágikus balesetek áldozatait választotta? Valami személyes tapasztalat talán?

AH: Nem. Nemtett fel semmilyen indiszkrét kérdést. Legutóbbi bemutatón a koraszülötteknek adományoztuk a befolyó összeget, most Miss Lastryral közös megegyezéssel hoztuk meg ezt a döntést, mivel nagyon sok oda érkező vendég, pihenni vágyik, és akad közöttük olyan, aki pont az ilyen okok miatt vonul el oda. *kevesen mosolyog* Az egyik konferencia éppen erről szól, a héten az Édenkertben, így ennek fényében, hogy ugyan azon a héten lesz, így adományozzuk a betegek gyógyítására a befolyó összeget.

H’SC: Értem. Van már olyan szervezet, ami a mágikus sérültekkel foglalkozik? Vagy úttörőnek számít ezen a területen?

AH: Tudomásom szerint évtizedek óta működik ez a segélyszervezet. Én abban számítok úttörőnek most, hogy nekik adományozom majd a reményeim szerint nagy összeget. [megvonja a vállát] Legalábbis úgy tudom, hogy előttem ebben a szakmában nem volt még erre példa. De nem merek erre Inkink-t inni más alkohollal. *kuncog fel megint*

H’SC: És mit gondol, lesz? Felkeresett más divattervezőket is, hogy csatlakozzanak a kampányhoz? És úgy általában, mennyire szokása munkája során más divattervezőkkel együtt dolgozni?
AH: Szorosan együtt dolgozok fiatal tervezőkkel, akik nálam töltik a tanuló idejüket, de a munkámtól függetlenül tartom a kapcsolatot más kollégával! Dolgozni igazából nem szoktunk együtt, mert tiszteljük a másik stílusát annyira, hogy ne kontárkodjunk bele. A jótékonysági estélyre több ismerősömet, és így szakmabéli kortársakat is meghívtam. Remélem, hogy adakozó kedvükben lesznek!

H’SC: Tervez még több hasonló rendezvényt is a közeljövőben, vagy ezután várnunk kell majd egy keveset a következő bemutatóig?

AH: Rengeteg tervem van, és ha utolérem magam, akkor hamarosan újabb kollekcióval lepném meg az embereket! De erről most egyenlőre inkább nem beszélnék.

H’SC: És ezt – nehéz szívvel bár – de el is fogadjuk. Köszönöm a válaszait Aurora, igazán egy élmény volt; és kíváncsian várom a kiállítás megnyitóját az este folyamán.

AH: Ne rohanjon annyira el kedves Theodor! Ha már úgyis megemlítette, kérem fogadja el a személyes meghívásom most.*belenyúl egy elegáns lapos dossziéban, mely egész beszegetés ideje alatt az asztalon hevert. Kivesz belőle egy névjegykártya méretű kis üvegkártyát.* Kérem, jöjjön el, Ön, vagy valamelyik kollégája, ha netalán sok a munkája és kevés az ideje, és személyesen nem érne rá.
KĂ©p

A H'Sekirat Citizen mindenképpen ott lesz a megnyitón, és ajánljuk hogy aki csak tud, ugyancsak jöjjön el: A vendégek nem csupán a mai divatkultúra egy fényes estéjét fogja meglátogatni, de egyben jótékonykodni is fognak anélkül hogy akár gondolnának is rá.


Theodor Fergussen - 2900. szeptember 3. H’Sekirat Citizen no.33

Avatar
Theodor Fergussen
A H'Sekirat Citizen főszerkesztője
A H'Sekirat Citizen főszerkesztője
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2014.02.21. 21:59
További karakterek: Chrisotoph

Re: H'Sekirat Citizen No. 33 - 2900. szeptember 3.

HozzászĂłlásSzerzĹ‘: Jacopo Altorn » 2014.03.02. 01:16

Theodor barátom, mióta ennyire behízelgő a modorod? Vagy csak elvarázsolt a mainstream média?
" Ma gavte la nata."
Avatar
Jacopo Altorn
A H'Sekirat Citizen társszerkesztője
A H'Sekirat Citizen társszerkesztője
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2014.02.21. 23:31
További karakterek: Reagen Matt

Re: H'Sekirat Citizen No. 33 - 2900. szeptember 3.

HozzászĂłlásSzerzĹ‘: Neferadynee » 2014.03.02. 08:50

Tisztelt Mr. Altorn!

Amennyiben ismerné a hölgyet, tudná, hogy a munkáiról csak ekképpen lehet szólni. S hogy minket nem a média, hanem a művészet varázsolt el. Hogyha kételkedik szavaimban, jelenjen meg a divatbemutatón, biztos vagyok benne, hogy leesik az álla.

Ăśdv,
Nora

Rejtsd el ragyogásod...
Avatar
Neferadynee
Kerub
Kerub
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2013.04.29. 20:32
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Alyara, Mira, Laila, Eoryann

Re: H'Sekirat Citizen No. 33 - 2900. szeptember 3.

HozzászĂłlásSzerzĹ‘: Jacopo Altorn » 2014.03.02. 13:52

Tisztelt Ms. Rhiannon!

Elnézését kérem, ha félreérthetően fogalmaztam, nem állt szándékomban kétségbe vonni Aurora Hardim divattervezői képességeit, csupán a fenti cikk stílusában találtam némi kivetnivalót. Úgy gondolom, hogy az újságírásnak inkább feladata a valóság különböző rétegeinek feltárása, mint a közéleti szereplők ajnározása. Arra ott vannak a reklámok.
Ugyanakkor rávilágított, hogy valóban nem vagyok kellőképp művelt Hardime műveit illetően, ezért megfogadom a tanácsát, és ellátogatok a bemutatóra, remélve hogy meggyőződhetek arról, hogy a divat valóban több, mint különböző ruhadarabok variálása.

Legnagyobb Tisztelettel:
Jacopo Altorn
" Ma gavte la nata."
Avatar
Jacopo Altorn
A H'Sekirat Citizen társszerkesztője
A H'Sekirat Citizen társszerkesztője
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2014.02.21. 23:31
További karakterek: Reagen Matt

Re: H'Sekirat Citizen No. 31 - 2900. szeptember 3.

HozzászĂłlásSzerzĹ‘: Theodor Fergussen » 2015.01.21. 17:36

Jacopo!

Még az útikönyves időmben volt egy interjúm egy igen kedves, ámbátor kissé közvetlen vámpír öregúrral, aki, mint volt újságíró törekvő újságírónak, mesélt egy öncélú, de igen hatékony sajtóeszközről amelyet az ő anyanyelvén "native advertising" néven ismertek. Nem mondom hogy múlt évezredbeli idegennyelvű szakkifejezés-szótárakat könnyű volna találni, de bízom a képességeidben. Ha megvan, meghívhatsz egy kávéra míg elbeszélgetünk a politikailag független forrásokról, amikből fenntartjuk ezt a lapot.

/Theodor
Avatar
Theodor Fergussen
A H'Sekirat Citizen főszerkesztője
A H'Sekirat Citizen főszerkesztője
 
Hozzászólások: 11
Csatlakozott: 2014.02.21. 21:59
További karakterek: Chrisotoph


Vissza: H'Sekirat Citizen

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó