Előcsarnok

H'Sekirat főépülete

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Watarama Rezurii » 2017.02.08. 13:16

*Drun-sama - 2900.10.14. - déltájt*

/ Nem igazán érti, miért nem megy oda azokhoz, akik láthatóan sokkal rosszabb állapotban vannak, mint ő maga, és a kollégái még nem értek hozzájuk, de szavai alapján nem fog tágítani tőle. Ami valahol megnyugtató is, de mégis... olyan fura. De aztán jön a magyarázat is, ami lehet, hogy logikus, de itt-ott bizony sántít. Legfőképpen ott, hogy hiába alakult ki nyugalom, ha a sérültek belehalnak, mire hozzájuk érnek. Ha ezt persze kiküszöbölik valahogy, akkor senkinek nem lehet egy rossz szava sem, még a mi ázsiai főhősünknek se. /
- R-rendben.
/ Nem ellenkezik túlságosan, de mikor a gépre illesztené a lány Watarama ujját, érezheti, hogy egy icipicit visszahúzza. Ami persze betudható az ismeretlentől való aggodalomnak - ha nem is fél, aggódik bizony. A szúrás közel sem olyan rossz, mint egy vérvétel, mondhatni meg se kottyan neki. /
- Én... őőő... Watarama Rezurii vagyok. Július tizenhatodikán születtem, kilencvenháromban, Tokióban.
/ Itt tart egy leheletnyi szünetet, és a kék szemeket fürkészi. Ekkor, mikor a készülék a helyére kerül vissza, megrökönyödik, és picit hátrahőköl. A hirtelen meglepettségtől el is felejti folytatni adatainak sorolását. Tekintetét alig bírja elszakítani a látványtól, de nagy nehezen csak sikerül. Ekkor pillantja meg a kis vakarcsot, aki eddig követte.
+ Ó, ne +
Jobb mutatóujjával abba az irányba bök. /
- Az a kutya, ott. Engem követett idáig.
/ Lezáratlanul hagyja a mondatot, valószínűleg a másik érti, mit akar kérdezni. /
A régi kínaiaknak igazuk volt. Azt mondták: "Soha ne tégy semmit!"
---
Who am I to judge a priest, beggar, whore, politician, wrongdoer?
---
Death is the winner in any war
Nothing noble in dying for your religion, for your country, for ideology, for faith, for another man, yes

Paper is dead without words
Ink idle without a poem
All the world dead without stories, without love and disarming beauty

(Song of Myself - Nightwish)
Avatar
Watarama Rezurii
Tipikus XXI. századi
Tipikus XXI. századi
 
Hozzászólások: 156
Csatlakozott: 2015.12.23. 20:20
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Horizont » 2017.02.11. 19:02

*Daelanu - 2900. szeptember 1.*

Elinor bólint. - Akkor irány városnézni! - Mondja, és ágas bozontozatát felszegve elindul utat törni a csarnok bejárata felé. A tömeg mintha besűrűsödött volna mióta megérkeztetek: jobbról, balról, lentről és fentről arcok, ruhák, és azokhoz némileg hasonló absztrakt formák sodródnak mellettetek kakofón morajjal társalogva, nevetve, fontoskodva és magyarázkodva. Egy magas, sötét hajtengerbe burkolózó alakot elkerülve a szemed sarkából hirtelen mintha valami ismerős lilát látnál - és ekkor hirtelen, mintha valaki tévét kapcsolna be, eszedbe jut.

Mr. Henry áll előtted, egy fehér folyosón, talán ugyanaz mint ahol regisztráltak, vagy közeli mása. Arcán meglepett kifejezés ül. - Volt egy hegy. - A hangod furcsán monoton. - Volt egy vér.

- Volt egy tűz. - Mondja Mr. Henry összeszűkülő szemekkel.

- Van egy Holló. - Mondod.

- Mondtál valamit? - Néz rád Elinor, ahogy kiértek a Tanácsházból a hidak és a távol sápadó délutáni nap jellegtelen fényében fürdő lépcsőkre. Valóban, érkezéded óta felélénkült a forgalom: most szinte minden másodpercben a króm és fekete különböző arányú variációiba álmodott légi közlekedőeszközök landolnak és távoznak felvéve, avagy lerakva maguknál valamivel színpompásabb utasaikat. - Szóval tudok néhány helyet amiket szívesen megmutatnék. Legelőször is, van egy kilátó... - Elinor újra rád pillant, majd megtorpan és a homlokára csap. - Várj, te nem is ettél mióta itt vagy, miért nem szólsz? Nehogy itt elájulj nekem. Igen, legelőször jobb ha bekapunk valamit. - Hadarja. - Mit ennél leginkább? Ismerek egy elvileg XXI. századi kifőzdét, de persze - amennyire tudom - semmi sem olyan, mint nálatok. Vagy esetleg megróbálkoznál valami maibbal? Van persze akinek első nap a gyomra nem az igazi, de nagyon sápadt vagy... - Fejezi be végül.
Avatar
Horizont
Mesélő
Mesélő
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2015.03.08. 21:30
Tartózkodási hely: Túl
További karakterek: Chrisotoph, Ignar, Theodor Fergussen, Dalmond Ren Adanath

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Daelanu » 2017.02.14. 09:14

*Horizont*(2900. szeptember 1.)

/Végre elindulunk kifelé az egyre gyűlő tömegen keresztül, ami megint feszélyez kicsit. Sose szerettem a tömeget, de nem szólok, csak sodortatom magam. Miután elengedünk magunk előtt néhàny szárnyas embert (ami már szinte nem is meglepő), egy pillanatra mintha egy ismerős lila ruhát pillantanék meg./+Sezame?+/Azonban mire jobban megnézhetném, bevillan valami. Nem egy emlék. Nem is valami látomás. Ezt konkrétan megélem, mintha ott lennék, de aki beszél, az egészen biztosan nem én vagyok. Egy szót se értek az egészböl. Pontosabban a mondatokat értem, csak az egész párbeszédet nem tudom értelmezni.

Amilyen gyorsan megjelent a látomás, olyan gyorsan ugrok vissza a valóságba. Miközben Elinor magyaráz, gyorsan körülnézek, de a lila ruhás alaknak nyomát se látom. A lány természetesen észreveszi, hogy valami nincs rendben, láthatóan aggódik. Nem tudhatom, kívülről hogy nézek ki, de én inkább érzem magam zavarban, mint legyengülten. Talán jobb, ha beavatom, nem biztos, hogy az evés segít ezen./-És mondd csak: az normális, ha valakit az első nap furcsa hallucinációk kísérnek?-/Egyelőre ennyit kérdezek, ha rákérdez, elmesélem, pontosan mit láttam, de ha csak a fáradtságomnak tudja be, ráhagyom, és egyelőre nem gondolok az egészre./

(21)
Avatar
Daelanu
Tipikus XXI. századi
Tipikus XXI. századi
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2014.12.29. 00:56
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Horizont » 2017.02.22. 18:13

*Daelanu - 2900. szeptember 1.*

- Hallucinációk??? - Elinor arcán komoly aggodalom, és amögött talán egy árnyalatnyi ijedtség jelenik meg. - Miért, milyen hallucinációid voltak? Üljünk le egy kicsit, jó? - Azzal a kötelességük teljes tudatában csörtető, lófráló és ácsingózó polgárok között a téren padokként szolgáló lebegő márványlapok egyikéhez vezet. Miközben a vízióidról beszélsz, végig csendben a szemedet nézi - vizsgálja - egyre növekvő nyugtalansággal.

- Oké. - Mondja végül. - Ha vársz egy kicsit... Beszélnem kell valakivel. Rögtön... Kitaláljuk, hogy mi a teendő. - Mostmár az ő hangjába is némi kötelességtudat költözik. Feláll, a csuklóját övező karperecen pötyögni kezd. - De ne aggódj, tényleg. - Néz rád közben. - Mármint, tényleg lehet, hogy ez a váltás utóhatása. Elég keveset tudnak az egészről úgy általában, én meg, hát... Szóval a helyedben nem aggódnék. Illetve talán, de... Ó, öö igen, Elinor. Szóval a következő történt... - Közben elfordul és önkéntelen gesztikulációval magyaráz egy láthatatlan félnek. A márványtömb másik oldaláról egy fekete maskarát viselő fiú ül le. Babrál valamit a csuklóján, majd a kezét a fülére tapasztva fluktálni kezd: az ujjai közül idegen, de mégis zeneszerű hangok szűrődnek elő. Távolabb egy nyitott légtaxiből egész ismerős dobritmusok hallatszódnak. Ám mindkettő úgy belevész a tér zajos lármájába, hogy lehetőségük sincs kiutálni egymást.

- Fent most nem tudnak megnézni. - Elinor a tanácsháza felé biccent. - Meg ami azt illeti, még pár napon belül sem. Nem értem. Viszont - Hessegeti el csalódott fintorát. - eszembe jutott, hogy ismerek valakit. Egy ideig... Szóval a városba költözés nem ment először nagyon jól, és - amúgy azt hiszem pont Mr. Henry aki amolyan mentorom lett akkor, ajánlott valakit. Persze én nem voltam valami komoly eset, de úgy emlékszem akkor azt mondták, hogy komoly szakértő egy csomó téren. Persze volt ideje rá... És nagyon kedves. Szóval még megpróbálom őt elérni... Ha ez nem sikerül viszont, akkor nem tudom, hogy mit csinálunk. - Fejezi be, már a karperecén intézkedve. Pár másodperc és újra megszólal. - Szia, igen, az az Elinor! Igen, minden rendben, vagyis hát nem egészen, szóval... - És újra a téren túli üvegtornyok felé fordul. Szinte ugyan ebben pillanatban úgy érzed mintha valaki forró kávét borított volna ki melletted: a zsebed átforrósodik.

Sezame Terch kártyája az. A nemrég kiüresedett felületen újra felirat áll:

A lány mással van
NE BÍZZ BENNE
NE KÖVESD


Altmyrca
S.

Alig tudod elolvasni, a tinta felszívódik, mintha felinná a papír. Pár másodperc és Elinor is kinyomja a karperecét. - Azt mondja, mehetünk. Mostanában már ritkán fogad bárkit, de azt mondta, hogy ez esetben hajlandó kivételt tenni. - Arcára visszatér az egyensúllyal a rendes, ragyogó mosoly. - Akkor, mehetünk?
Avatar
Horizont
Mesélő
Mesélő
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2015.03.08. 21:30
Tartózkodási hely: Túl
További karakterek: Chrisotoph, Ignar, Theodor Fergussen, Dalmond Ren Adanath

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Vazulrius » 2017.02.22. 19:41


*Magányosan*

/Vazul, vagyis a leendő Vazulrius most jókora megpróbáltatással néz szembe./
-Hol lehetnek már azok a siket pernahajderek?
/Hátra fordul. Kinéz maga mögött, és jócskán visszatekint, de a többiek csak nem jönnek./
+Kutya világ, hát már azt hittem, hogy el leszek kalauzolva itten.+
/Cseppnyi mérgelődéssel indul el fel, s alá, és így bandukolgat unalmában. Aztán rátör valami. Talán egy elfeledett régi emlék, mely tudatalattijába égett, talán az új világ egy újabb trükkje, de ajkát csücsörítvén egyre halkabban fütyülni kezd. Aztán egyre ritmusosabban lépdelget is az előcsarnokban. Pár percig marad így, végül aztán elkezd szájára is szó jönni./
-Há' me' száz forintnak
/Persze a szöveg csak fejben, és vidám füttyben folytatódik, de aztán jönnek az újabb foszlányok. Vazulrius most az angyalok talán legfurcsább példányaként lehet a tanácsházban, de mindez leginkább azért van, mert nem ismeri az egész környezetet./
-Egye meg a büdős fekete... Izé, adj'isten szép napot!
/Harapja el a fütyült dalocska végét, ha bárki az előcsarnokba merészkedvén rá veti tekintetét./
-Elkéne egy varju'leheletnyi segítség. Már ha ráér.
/Ezt csak úgy bárkinek odamondja, aztán jobban megnézi magának az illetőt, ha úgy adódik, hogy az nem hagyja ott./

(7.)

Avatar
Vazulrius
Tipikus XXI. századi
Tipikus XXI. századi
 
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2016.03.23. 23:34
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Daelanu » 2017.02.25. 22:17

*Horizont* (2900. szeptember 1.)

/Természetssen észreveszem Elinor nyugtalanságát, miközben beszélek, de nem teszem szóvá, bár kezdem azt érezni, hogy nem is miattam aggódik. Nem hallom, miről beszél, amikor "telefonálni" kezd, csak azt tudom, hogy én jelenleg nyugodtabb vagyok, mint ő. Még ez az érdekes, újszerű zene is nyugtatólag hat, szívem szerint már mondanám, hogy nincs semmi baj, de mire felelhetnék a lánynak, már újra okoskarkötőjével elfoglalva. Ekkor érzem meg a furcsa izzást a zsebemben. Meglepődve veszem elő a furcsa kártyát, és mikor elolvasom, vége is szakad a nagy nyugalomnak. Nem pánikolok, csak igen váratlanul ér az a néhány szó, ami valami mágikus módon megjelent, majd újra eltűnt. Az első öszeszedetebb gondolatom, hogy talán ez egy csapda vagy trükk, de csak ott van a fejemben, hogy mi van, ha mégsem? Elvégre ez megmagyarázná a lány nyugtalanságát. Gyorsan ki kell eszelnem valamit, hogy esetleg biztosra megtudjam, mi folyik itt. Mire Elinor visszaér, elrejtem a kártyát, és higgadt arckifejezéssel figyelek./
-Tudod, mit? Talán mégse lesz rá szükség, most, hogy ültem egy kicsit, már jobban is érzem magam. Talán csak egy kis pihenésre vokt szükségem. És, hogy a korábbi kérdésedre válaszoljak, egy kicsit tényleg éhes vagyok. /Ha valóban sáros a csaj, talán rájön, hogy gyanakszom, és sietősebbre fogja. Ekkor "csak" egy alkalmat kell találnom, hogy leléphessek. Ha rábólint arra, amit mondok, az jó jel, de még nem elég meggyőzö. Egy biztos: innentől óvatos leszek, még vele is./

(22)
Avatar
Daelanu
Tipikus XXI. századi
Tipikus XXI. századi
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2014.12.29. 00:56
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Horizont » 2018.03.11. 23:47

*Daelanu - 2900. szeptember 1.*

Elinor szemöldöke homlokára szökik, arca finom fintorba rándul. - Nézd, én... Sarah már azt gondolja, hogy jövünk, és, szóval... -
Pár másodpercre gondolataiba merülve az érkező és távozó légautók sorai felé réved. Az utasok egymásnak adják a helyeket: itt egy csapat aranyruhás krumplifejű törpe vitázik a sofőrrel, ott egy sötét, széleskarimájú női kalap emelkedik ki az ajtó mögül, míg egy várakozó figura egy fekete esernyővel siet oda, s a járművet sietve egy fehér öltönyt, és szilvaszín nadrágot viselő figura foglalja el...

- Jó. - Fordul vissza hozzád Elinor. - Kapjunk be valamit. De odafelé egy percre bemegyek hozzá - neked nem kell! De milyen lenne már... Na jó, menjünk. - Int végül a repülő kocsik felé.

- Mint vezetőd, használhatom - akarommondani használhatjuk a tanácsházi alkalmazottak járatait. - Magyarázza Elinor út közben a karperecét babrálva. - Amúgy engedély kell hozzá, csak a tanács ügyében eljárva mehetsz velük. De te - villant egy mosolyt feléd - különleges ügynek számítasz. Mármint velem. És ma. - Egy pillanatra megáll, és végig hordozza tekintetét a várakozó kocsisoron. Az előttetek álló járművekel mintha kevesebben érkeznének-távoznának mint a távolabbiakkal, és az utasaikat is mintha fontosság aurája lengené be - bár alakjuk s öltözékük nem kevésbé színpompás, mint a téren bárki máséi. - Persze te minden nap különleges vagy, magadban is. - Mosolyog rád Elinor az egyik szabad kocsihoz indulva. - Ez a miénk.

A jármű, amire Elinor mutat akár egy coupé is lehetne, attól az apró tervezési tévedéstől eltekintve, hogy nincsenek kerekei. Elinor azonban látszólag nem vette észre a rendellenességet és egyenesen be is száll, amint közeledtére a jármű első ajtajai az ezüst karosszériába húzódtak. Ezután persze az sem meglepő, hogy a kormánykerék, vagy a műszerfal hiánya sem tudja meghatni, ahogy kényelmesen elhelyezkedik a fehér sofőrülésen. - Akkor, mehetünk?
Avatar
Horizont
Mesélő
Mesélő
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2015.03.08. 21:30
Tartózkodási hely: Túl
További karakterek: Chrisotoph, Ignar, Theodor Fergussen, Dalmond Ren Adanath

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Daelanu » 2018.03.23. 21:07

meselo]*Horizont*[/meselo] (2900. szeptember 1.)

/Szerencsére Elinor reakciója nem tűnik olyannak, aki aggodalomra adna okot, de ez még nem elég ahhoz, hogy megnyugodjak. Amíg elréved, én is az autók irányába fordulok, ahol ismét megpillantom a jól felismerhető öltözetet, de reagálni már nincs idő, kísérőm ugyanis beadja a derekát. Ez jó jel. Bár kis lelkiismeretfurdalásom támad, hogy le kell mondania a találkozót, ha nem lennék most ennyire bizalmatlan (és nem lenne némileg kínos), újra meggondolnám magam./+Lehet, hogy pont erre megy ki az egész. Lehet, hogy csak Sezame akar elbizonytalanítani. De akkor is...mi van, ha mégis?+/Elmélkedésemből az ránt vissza, amikor "különlegesnek" nevez. Ezt ugyan ritkán mondták rám, de jelenleg nem tudom bóknak venni./
-Ezt hogy érted?-/Azonban úgy tűnik, nem hallja a kérdésemet, mert a különös, futurisztikus járművel van elfoglalva. A technikai részleteire ügyet sem vetek, csak egy valamit tudok: ha beszállok mellé, bárhová akar vinni, nem lesz visszaút. Nem szállhatok be, amíg meg nem tudom biztosan, mik a valódi szándékai velem. Elfuthatnék, de hova mennék, mit csinálnék? Lehet, hogy már polgár vagyok, de ez akkor is egy idegen hely, ki tudja, mibe kerülnék egyedül.
Itt nem látok jó megoldást; ilyenkor szoktam a szerencséhez fordulni. Egyik kezemet a zsebembe rejtem, hogy a szerencsepatkómmal legalább kicsit megnyugtassam magam, másik kezemet az autó tetejére teszem, és kicsit előrehajolva Elinorra nézek./-Várj csak egy kicsit.-/Még próbálok higgadtnak tűnni, de már valószínűleg nehezebb leplezni a számonkérő hangnemet./-Hova vittél volna? Ki ez a Sarah? És hogy érted azt, hogy különleges ügy vagyok?

(23)
Avatar
Daelanu
Tipikus XXI. századi
Tipikus XXI. századi
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: 2014.12.29. 00:56
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]

Re: Előcsarnok

HozzászólásSzerző: Horizont » 2018.03.25. 19:23

*Daelanu - 2900. szeptember 1.*

Elinor meglepetten néz rád borzas haja alól.

- Hogy érted... Sarahhoz mentünk volna, illetve megyünk, de csak én megyek be. Nem volna szép csak úgy nem menni, ha már megkérdeztem. És... Sarah egy barátom. - A tekintete elréved. Előttetek egy tiétekhez hasonló autó száll le, melyből egy csapat apró, krumplifejű emberke kecmereg ki nagy nevetések közepette, egy mogorva, sötét hajú elf társaságában. Az elf karperecébe mélyedve láthatólag próbál tudomást sem venni derűs útitársairól. - Sokat segített azután amiután ide kerültem. Terápiával foglalkozik, már nagyon sok ideje. - Néz Elinor újra rád. - És azok akik a múltból kerülnek ide mind különleges eseteknek számítanak. Ezért vagyok veled. Ezért kaptok szállást, pénzt, segítséget. A tanács fontosnak tart, gondolom már csak azért is, mert nem tudni miért kerültök ide. - egyfajta anyai, aggódó kifejezés jelenik meg az arcán. - Minden jel szerint különlegesek vagytok, de nem tudjuk miért. És azt sem tudjuk, hogy ki, vagy kik akarnának a saját céljaikra fordítani. - sóhajt. Az előttetek lévő autót egy sötét bőrű, őszes úr foglalja el. - Ahogy a ti korotokban... Itt is vannak... Önző lények.

Az egész egy pillanat alatt történik - Elinornak fel sem tűnik. Mintha a semmiből, egy nagy, szürkésfekete madár - egy holló száll le a jármű ezüst tetejére. Rádnéz, majd csőrével finoman a tetőre koppint, és újra szárnyra kap. Alig egy másodperc múlva már nyoma sincs.

- Szóval először gyorsan Sarah, aztán eszünk. - ismétli Elinor. - Akkor... Mehetünk?
Avatar
Horizont
Mesélő
Mesélő
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2015.03.08. 21:30
Tartózkodási hely: Túl
További karakterek: Chrisotoph, Ignar, Theodor Fergussen, Dalmond Ren Adanath

Előző

Vissza: Tanácsház

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó