Alakváltók

Alakváltók

HozzászólásSzerző: Lynarin Seeragic » 2012.04.04. 22:22

Kép


Alakváltók:
Olyan lények ők, akik bármelyik állat arcát fel tudják ölteni, persze csak akkor ha életükben élőben láttak már ilyet. (Nem tudnak például sárkánnyá változni, esetleg a nagyon nagy erejűek, akik el tudják képzelni a lényt, de ezzel kevesen mernek megpróbálkozni, mert rosszul is elsülhet, az alakváltó örökre valami félhibrid marad, az emberi és az állati lét között ingadozva.) Nekik nem szükséges teliholdkor átváltozniuk, bár ilyenkor könnyebben megy nekik is az alakváltás. Az ezüst megsebzi őket is, és bizonyos varázsigékkel állati alakban tarthatók.
Vannak különleges alakváltók, (minden századik alakváltógyermek születik csak ilyennek) akik nem képesek fölvenni állatok alakját, ellenben bármilyen emberét, akivel egyszer már találkoztak. Félelmetes adomány, még a többi alakváltó is tart az ilyenektől.
Nem halhatatlanok, olyan hosszú ideig élnek, mint egy átlag ember és nem is erősebbek náluk. a vadállat nincs meg bennük, mint a vérfarkasokban, tehát teljesen emberiek állatalakban is.

Erősségek:
- Önuralom. Bennük nincsen vadállat, tehát teljesen emberien gondolkoznak akkor is, amikor éppen állatalakban vannak, esetleg egy leheletnyi ösztönlénység bekúszik a fejükbe, de ez teljesen kezelhető, uralható.
- A telihold erőt ad nekik. Könnyebben változnak át, és sokkal emberibbek, mint máskor, teljes mértékben uralkodnak magukon.

Gyengék:

- Az ezüst őket is megsebzi, ami lassabban gyógyul, mint az átlagos sérülések.
- Vannak bizonyos varázslatok, amelyekkel állati alakban tarthatok akaratuk ellenére.

Szaporodás:

Bármelyik fajjal képesek utódot nemzeni, aki szaporodóképes, de nem biztos, hogy az utód örökölni fogja az alakváltás képességét. Főleg akkor öröklődik a képesség, hogyha az anya alakváltó.

Átváltozás:

Alakváltónak kizárólag születni lehet, semmilyen más módon nem lesz az emberből alakváltó.

Életkor:
Annyi ideig élnek, mint egy átlagos ember, az öregedésük és ugyan olyan, mint egy emberé, habár úgy 50-60 éves korukig talán egy kicsit jobb fizikai állapotban vannak, de amúgy teljesen átlagos a növekedésük és az életkoruk is.

Főváros: Polimetron (Az ezerarcú város)

Szintek:
1. szint - Fiatal
2. szint - Váltó
3. szint - Többlény
4. szint - Sokszemély
5. szint - Ezerarc


A faji képességek itt találhatók.
“Come on, say it again. I’m a perfect devil. Tell me how bad I am. It makes me feel so good!”
- Anne Rice, The Queen of the Damned

Kép
Avatar
Lynarin Seeragic
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
 
Hozzászólások: 492
Csatlakozott: 2012.04.04. 19:53
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Raven, Tessa, Nymloth, Caridwen, Evangeline, Payne

Re: Alakváltók

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.05.18. 14:47

Lyn már írt egy kis bevezetőt a vezetőségről, én most ezt szeretném egy kicsit kibővíteni.

Alakváltók: Céhek

Kisebb összefoglalás az eddigi ismert polimetroni céhekről, vezetőségükről és céljaikról, dióhéjban.

Köpönyeg: minden céh egy különleges mintájú köpennyel rendelkezik, a tagok kötelesek ezt hordani. Belépéskor alanyi jogon jár mindenkinek.
A köpeny kabátszerű, bokáig érő, kapucnis anyag. Egyedül az ujjak hosszúsága különbözik a céheknél, valahol nincs is kabátujj, valahol csak a lyuk van meg a kezeknek.

Smaragd Céh

A legősibb céh az alakváltók városában. Polimetron megalapításánál a pasájuk volt a király, ám a demokrácia elvében megalakultak a többi céhek is, így Renis (Polimetron első uralkodója) királyból pasa lett.
Feladatuk a hagyományok őrzése, a szabályok betartatása, és rendszerint ők tartják az ünnepségeket is a városban.
Céljuk tehát a királyság újbóli bevezetése, és bár ha ez a többi céhen múlik, sosem fog bekövetkezni, a smaragdiak mégis reménykednek. Érdekes, hogy elég nagy befolyással rendelkeznek, még így is, hogy nyílt titok: csak magukat tartják alkalmasnak a vezetéshez.
A tagok többsége nemes, jellemük is ennek megfelelő. Bőreik között megtalálható az oroszlán és a sas.
A Smaragdosok a legellenszenvesebbek a XXI. századi karakterek számára, betolakodóknak vélik őket, nem tekintik őket fajbelieknek.
Jelképük egy korona, melyben zöld drágakövek - smaragdok - vannak, ezzel is emléket emelve a régi időknek. Köpönyegük zöld, aranyozott szegéllyel, hosszú ujjakkal. Fátyolból kilépett alakváltókat nem vesznek föl.
Jelenlegi vezetőjük Aoin Graksfo uraság.

Fehér Páva Céh

Egyfajta semlegesség a céhük, igyekeznek mindig a három vezető céhen belül teljesen pártatlan oldalra állni. Gyakran emlegetik őket “Svájc”-ként, ez egyfajta gúny név számukra, de legalább megemlékeznek az egyik rég elpusztult XXI. századi országra.
Ők a bírák, legtöbbször ők döntenek a kétes helyzetekben. A tökéletes békére törekszenek - kisebb-nagyobb sikerekkel. Befolyásuk vetekszik a Smaragd céhhel, és a legtöbb bölcs is náluk található meg. Az intelligencia számukra igen fontos, pont úgy, mint a megfelelő modor és viselkedés.
Ebből kifolyólag sokuk igencsak okos, jószemű, és döntőképes. Képességeik között megtalálható a páva, és a bagoly.
Szívesen látnak minden Régi-embert a céhben (ők így nevezik a fátyolon át idekerült alakváltókat), ám feltétel náluk, hogy már egy ideje élj ebben a korban! (Min. 3. szintűnek kell lenned!)
Jelképük egy fehér páva, köpönyegük - természetesen - fehér, és zöldes tollak vannak a hátrészre hímezve, háromnegyedes ujjak vannak hozzá varrva.
Jelenlegi vezetőjük Rea Dayphum kisasszony.

Üvöltő Sakál Céh

A legharciasabb céh Polimetronban. Ők felügyelik a hadseregeket, ők toboroznak, és tőlük kerülnek ki a legjobb hadvezérek. A sakálosok dolgozzák ki a haditerveket is.
Furcsamód nem csak a vadászokkal, és a tengeri népekkel csatáznak, hanem a Smaragd céhbeliekkel is, a polgárháborúkat legtöbbször ők robbantják ki.
Bárkit szívesen látnak, akiben van némi harci kedv, alapfeltételek nincsenek, mert az újoncokat azonnal elkezdik kiképezni. Bőreik között szerepel (természetesen) a sakál és a gyík.
Jelképük egy üvöltő sakál, köpönyegük mélykék, szőrzetet imitáló mintával, kabátujj nincsen, a köpönyeg a vállról omlik alá.
Jelenlegi vezetőjük Élome Pirtaoil úrhölgy.

Fekete Halál Céh

Ők a rendfenntartók. A tagok hidegvérrel hatják végre a feladatokat, amiket a Fehér Páva céh bölcsei kijelölnek számukra.
Komoly fegyvertáruk van, mindenféle extra kütyükkel és fegyverekkel. Ám a város hangulatát idézve a tagok oldalán legtöbbször kardok és tőrök lógnak.
A céh tagjai között vannak olyanok is, akik nem feltétlenül a Fehérek utasításait követik, hanem felbérelhetőek. Bérgyilkosok. Tolvajok nincsenek a céhben.
Fekete, bíborszegélyes, köpönyegük alá bőrpáncélt vesznek, ezért az átalakulás sok időbe tellik náluk. Ám ez nem probléma, hiszen emberi alakban ők a legügyesebbek a városban. Sokuk képes a Multitranszfromációra. Köpenyüknek van ujjkivágása, de ujja már nincs. A hosszúsága is eltérő a többihez képest, csípő alá ér a könnyebb mozgás érdekében. Jelképük egy üres hold, amelynek csak a körvonala látszik.
Jelenlegi vezetőjük Albin Agnan úrfi.

Arany Hajnal Céh

A Régi-emberek segítségére jött létre a céh, az első átlépett alakváltó, Alyara Nirois hozta létre, és jelenleg is ő vezeti.
A céh csak egy alapzat, egy központ, ahová az újonnan jötteket várják. Aztán, ha már úgy érzi az alakváltó, hogy beleszokott az itteni életbe, nyugodtan elhagyhatja a céhet, vagy segíthet az újaknak.
Jelképük egy vörös napkorong. Köpönyegük krémszínű, ami szép fokozatosan átmegy bordóba a köpeny aljáig.
Jelenlegi vezetőjük Alyara Nirois hölgyemény, de ha a lány nincs a városban, akkor Roch Sylvain urat keresd!


Halhatatlan Sólymok Céh


Egy új céh, tagjai az Üvöltő Sakál és a Fekete Halál céhből kilépett alakváltók többsége, de akadnak közöttük olyanok is, akik eddig egy másik céhben voltak, illetve független, de gonosz nézeteket vallottak.
Céljuk a világuralom. Az egyetlen olyan céh, ami a többitől teljesen független módon más fajok képviselőit is befogadja.
Bárkit szívesen látnak, akik velük egyazon nézeteket vallanak. Behízelgőek, ám ha valami nem tetszik nekik, akkor erőszakot alkalmaznak. Nem tisztelik az életet.
Legújabban fáradságos kutatásokat végeznek a Bölcsek köve után, illetve halhatatlan állatok darabkáit is gyűjtik - ezáltal halhatatlanságot nyerhetnek ők is. Mind ez természetesen csak az alakváltókra vonatkozik, a fekete sidhe-ek örökéletűek, szintúgy a vámpírok és a lidércek.
Jelképük egy vadászó sólyom, köpönyegük fekete, hosszú ujjú, és a szegélynél ezüstös.
Jelenlegi vezetőjük Ieas uraság.

Mindezek csak a nagyobb céhek, rengeteg kisebb egyesület is létezhet, minimális, 4-5 létszámmal.
Alyara
Kép
Avatar
Alyara Nirois
Arany céhvezér, Mágikus diplomata
Arany céhvezér, Mágikus diplomata
 
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2012.04.04. 15:54
Tartózkodási hely: Budapest
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Mira, Laila, Eoryann, Neferadynee


Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó