Feyek: Tündérek

Feyek: Tündérek

HozzászólásSzerző: Lynarin Seeragic » 2012.04.04. 22:39

Kép


Tündérek (pixik):
Apró szárnyas lények, akik ritkán nagyobbak 20-25 cm-nél. Jó barátságban vannak a pillangókkal, és igen ki tudnak borulni, hogyha valaki bántja a "testvéreiket". Teliholdkor képesek emberméretűre növekedni, de akkor elvesztik arra az időre a repülés képességét, ugyanis a megnövekedett lepkeszárnyak kevesek a megnövekedett súlyhoz. Külsőre hasonlítanak a sidhekre, leszámítva a szárnyakat és azt, hogy nekik nem több gyűrűből állt a szemük.

Erősségek:

A mágia. Elég ennyit mondani. A tündérek a mágia lényei, olyan hatalmas erővel bírtak valaha, hogy istenként tisztelték őket. Se nem erősebbek, se nem gyorsabbak egy átlag embernél, de a mágia hatalmasság teszi őket.
- Örök élet: Nem halhatatlanok, de ha semmi nem zavarja meg őket, akármeddig elélnek. Csak akkor halnak meg, ha a fejüket elválasztják a törzsüktől, vagy kitépik a szívüket.

Gyengék:

- A vas: Ha sok a vas a növényzetükben, a mágiájuk kiszámíthatatlanul viselkedik, vagy egyáltalán nem működik. Ha egy tündért bezárnak egy vaskalickába például, az akár bele is őrülhet.

Szaporodás:

Tündérnek csak születni lehet. Keveredhetnek emberekkel is, de ez nagyon ritka, érthető méretbeli különbségek okánál fogva bajos a dolog.

Életkor:

A tündérek parányi termetük ellenére igen hosszú életű fajta. Akár 1000-1500 évet is megélhetnek. Nem hiába ezek a parányi lények a sidhek legközelebbi rokonai, mind a két faj sokat lát a történelemből.
Alapvetően úgy harminc éves korukra érik el a kifejlett felnőtt alakjuk és akkor az öregedésük lelassul, szinte megáll, egészen ezer éves korukig, amikortól kezdve szépen lassan öregedni kezdenek.

Főváros:
Uclysse (azon belül a Holdfényes udvaron belül van a saját udvaruk.)

Szintek:

1. szint - Küldönc
2. szint - Szárnysegéd
3. szint - Valódi pille
4. szint - Arisztokrata
5. szint - Pilleúr/úrnő


A faji képességek itt találhatók.
“Come on, say it again. I’m a perfect devil. Tell me how bad I am. It makes me feel so good!”
- Anne Rice, The Queen of the Damned

Kép
Avatar
Lynarin Seeragic
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
 
Hozzászólások: 492
Csatlakozott: 2012.04.04. 19:53
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Raven, Tessa, Nymloth, Caridwen, Evangeline, Payne

Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó