Feyek: Goblinok

Feyek: Goblinok

HozzászólásSzerző: Lynarin Seeragic » 2012.04.04. 22:43

KépGoblinok:


Csatornákban, eldugott romok, esetleg járatlan erdők mélyén tanyázó bosszantó apróságok, vagy éppenséggel a rémálmok megelevenedett szörnyei. Ők azok, akik miatt a gyerekek félnek lámpa nélkül elaludni, hisz nem tudni, mikor törnek elő a szekrény mélyéről vagy az ágy alól. Ők terjesztették el korábban a nagy járványokat (nem, nem a patkányok... legalábbis nem elsősorban ők) vándorlásaik során, hiszen gátlástalan tetteikkel sokszor kivívták maguk ellen nem kevesek haragját.
A XXIX. századra befogadta őket a feyek népe (állítólag a tündérek igen távoli rokonai, bár a rossznyelvek szerint a fekete sidhek csak aranytestvéreik bosszantására fogták ezzel a zöldbőrűek pártját), így többségük a Dombok területén, viszonylagos nyugalomban él, bár akadnak megátalkodott törzsek, akik megmaradtak jól megszokott helyeiken.
A Domboknál letelepedett törzsek általában egy-egy fekete sidhe védelme és felügyelete alatt állnak, akit istenként tisztelnek, esetleges gyermekeit/pártfogoltjait hasonló, félelemmel elegy tisztelettel kezelik, mint az istencsalád másik tagját, vagy épp félisteni ivadékot.
Nincs olyan mutáns, vagy torzszülött, aki kilógna a soraikból vagy kiközösítené a családja. A kinézetük bármilyen lehet, az emberformájútól a sokfejű, csápos lényig bármi, nagy általánosságban azonban elmondható, hogy a szabvány felnőtt goblin nem sokkal nagyobb egy embergyereknél. Többnyire bibircsókkal bőven beszórt bőrük színe a sárgásbarnától a kéken és a zöldön át a feketéig bármilyen lehet, szemük többnyire sárga vagy savószínű, szőrzetük ritkás szálú, leginkább csak jelképes.
Gyakran kedvelik a nyers húst, de nem vetnek meg semmiféle szerves táplálékot, legyen az bármennyire büdös vagy oszladozó. Sokszor unalomból is rágcsálnak valamit, legyen az fa vagy akár üveg, ami, ha teljességgel emészthetetlen, belső szerveiken ártalmatlanul keresztülhalad.

Erősségek:

- Szaporaság: ha egy goblin kölyök egyedül születik, már valami átkot emlegetnek. Nem ritka, hogy egy-egy szülés során 3-4 fővel is gyarapodik a közösség.
- Méreg- és betegségellenállás: a mérgek és a betegségek csak legyengítve hatnak rájuk. Remek hordozói a kóroknak, így, ha egy goblin közösségben mindenki tüsszög, a velük találkozott hétköznapi halandó nagy eséllyel valahol lázasan haldoklik.
- 20m-ig kiemelkedően jó éjszakai látás
- Jó szaglás

Gyengeségek:

- Fényérzékenység: A fényt sokkal nehezebben szokják meg, mint mások. A hirtelen felerősödő fénytől kis ideig (pár percig) könnyezni kezdenek, legyen az egy reflektor fénye vagy a sötétségből szemlélt napfény.
- Gyávaság: Hacsak nem magatehetetlen az áldozat, a goblinok jelentős túlerőben harcolnak. Ha két goblin szembeszáll egy ellenféllel, azok vagy parancsot teljesítenek, vagy részegek... Vagy csak szimplán öngyilkosok.
- Vérszomj: Imádják a náluk gyengébbet gyötörni, csak hogy a saját nagyságukat érezzék. Ha lehetőségük van rá, ölnek, de ha tehetik, korántsem azonnal.


Szaporodás:

A hagyományos módon bármely humanoid élő fajjal képesek szaporodni, azonban a gyermekek minden esetben goblinok.
Goblinná válni alapvetően nem lehet, bár varázslattal természetesen még ez is megoldható.

Életkor:

Akár 800 évet is megélhetnek, egyesek szerint még talán ezret is, de a goblin udvar híresen erőszakos hely, ahol csak a legerősebb marad életben, így a várható élettartam merőben más, mint a valódi. 20-30 goblincsemetéből egy ha megéli a felnőttkort, az már szerencsésnek számít. Békés körülmények között 800 évig és élehetnének, de a többség csak 30-40 évet él meg, az átlag életkort talán olyan 100-200-ra tehetnénk, habár az erő és a szerencse sokban befolyásolja meddig is él egy adott goblin.

Főváros
: Uclysse (azon belül a Holdfényes udvarba élnek.)

Szintek:
1. szint - Csúfság
2. szint - Rondaság
3. szint - Rusnyaság
4. szint - Bűzgázoló
5. szint - Rettenetes


A faji képességek itt találhatók.
“Come on, say it again. I’m a perfect devil. Tell me how bad I am. It makes me feel so good!”
- Anne Rice, The Queen of the Damned

Kép
Avatar
Lynarin Seeragic
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
 
Hozzászólások: 492
Csatlakozott: 2012.04.04. 19:53
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Raven, Tessa, Nymloth, Caridwen, Evangeline, Payne

Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó