Mágiahasználók

Mágiahasználók

Hozz√°sz√≥l√°sSzerzŇĎ: Lynarin Seeragic » 2012.04.04. 23:00

Kép


Mágiahasználók:
Olyan emberek ŇĎk, akik valamilyen m√°gikus erŇĎt birtokolnak. Lehetnek b√°jitalokra szakosodott f√ľvesasszonyok, j√∂vendŇĎmond√≥k, okkultist√°k, s√∂t√©t var√°zsl√≥k, gy√≥gy√≠t√≥ papnŇĎk, vagy harcim√°gusok is. Ah√°nyf√©le ember, annyif√©le var√°zserŇĎ. Egyetlen k√∂z√∂s tulajdons√°guk, hogy nem saj√°t erej√ľk van, hanem nyerik valamibŇĎl, a var√°zslataikhoz pedig valami k√∂zvet√≠tŇĎ anyagra van sz√ľks√©g√ľk, pl.: szavakra, ŇĎsi ig√©kre, vagy a b√°jitalokn√°l hozz√°val√≥kra. A semmibŇĎl nem tudnak egy vir√°got teremteni, hanem a megfelelŇĎ var√°zsige kimond√°sa ut√°n a nyert erŇĎbŇĎl alkotj√°k meg. K√©tf√©le erŇĎnyerŇĎ hely van. A f√©rfi m√°gusok a csillagokb√≥l mer√≠tik az energi√°juk, a nŇĎk pedig az anyaf√∂ldbŇĎl, a term√©szetbŇĎl. Az, hogy a m√°gi√°t mire haszn√°lja az ember, m√°r relat√≠v dolog, alapvetŇĎen nincs s√∂t√©t √©s vil√°gos m√°gia, ez csak att√≥l f√ľgg, hogy az erŇĎt mire haszn√°lja a m√°gus.


ErŇĎss√©gek:

- A mágia minden mennyiségben.

Gyengék:
- Aki a saj√°t erej√©re akar csak t√°maszkodni, az hamar legyeng√ľl. Sz√ľks√©g√ľk van arra, hogy valamilyen forr√°sb√≥l erŇĎt mer√≠tsenek, vagy a m√°gia kiszipolyozza ŇĎket √©s ettŇĎl idŇĎ elŇĎtt meg√∂regszenek, vagy ak√°r bele is halhatnak a var√°zsl√°sba.
- Mell√©khat√°sok. Azt mondj√°k a fekete m√°gia nem tesz j√≥t az eg√©szs√©gnek. Ez nem csak arra igaz, aki az √°tkot kimondja. Minden s√∂t√©t m√°gusnak egyszer szembe kell n√©znie a tettei k√∂vetkezm√©nyeivel. Lehet hogy erre csak hal√°la ut√°n ker√ľl sor, de az is lehet, hogy elŇĎbb, ezt senki nem tudhatja...
- A m√°giahaszn√°l√≥ karakter minden egyes, √°ltala ismert iskol√°b√≥l naponta (felt√∂ltŇĎd√©senk√©nt) egyszer k√©pes felid√©zni az √°ltala legerŇĎsebbk√©nt ismert var√°zslat√°t. Minden egyes, ez alatti var√°zslat√°b√≥l eggyel t√∂bb √°ll a rendelkez√©s√©re, mint az elŇĎzŇĎ. Egy√©b seg√≠ts√©g n√©lk√ľl a karakter 24 √≥ra alatt egyszer tud t√∂ltekezni, f√©rfiak a csillagokb√≥l, a szellem vil√°g√°b√≥l; a nŇĎk a f√∂ldbŇĎl, a term√©szetbŇĎl. Ez t√∂bbnyire egy r√∂vid medit√°l√°ssal, n√©h√°ny csendes perccel t√∂rt√©nik meg, aminek v√©gezt√©vel a karaktert ism√©t tel√≠tik a m√°gikus erŇĎk.

Szaporod√°s:
Azt hiszem nem kell r√©szletezni, √©pp √ļgy, ahogy az emberekn√©l. A f√©lv√©rekn√©l mindig gyeng√©bb a var√°zserŇĎ √©s a m√°gia t√∂bbnyire elnyomja a m√°sik √∂r√∂k√∂lt k√©pess√©get.

√Ātv√°ltoz√°s:
Sokf√©le m√≥don lehet var√°zsl√≥ az emberbŇĎl. Sz√ľlethet adom√°nnyal, mint a j√∂vŇĎbel√°t√°s, de el is tanulhatja egy mestertŇĎl a m√°gia valamelyik k√ľl√∂nleges √°gazat√°t.

√Čletkor:
AlapvetŇĎen emberi kort √©rnek meg, se t√∂bbet, se kevesebbet, mint m√°gia n√©lk√ľli t√°rsaik. Ha azonban √∂reged√©st lass√≠t√≥ m√°gi√°kkal hosszabb√≠tj√°k meg az √©let√ľk akkor ez az idŇĎ eg√©szen sz√©lsŇĎs√©ges m√©rt√©kben kitol√≥dhat. Az eff√©le m√°gi√°khoz azonban igen magas szintŇĪ m√°gikus ismeretek sz√ľks√©gesek.

FŇĎv√°ros:
Altmyrca ( A M√°gikus fertŇĎ)

Alcsoportok:
- Mágus és Boszorkány
(A nagy többség, nem szerint.)

- S√°m√°nok
A Sámánokról röviden:

Annak idej√©n nagyon-nagyon r√©gen a v√©rfarkasok √©s az alakv√°lt√≥k is (m√©g az archaikus idŇĎkben) sokkal erŇĎsebb m√°gikus k√©pess√©gekkel rendelkeztek. √Āll√≠t√≥lag voltak k√∂z√∂tt√ľk olyanok is, akiknek egyetlen k√©r√©s√©re megr√°zk√≥dtak a hegyek. Azonban a k√∂z√©pkor k√ľsz√∂b√©n a var√°zsl√≥k r√°d√∂bbentek arra, hogy a s√°m√°nok t√∂bbs√©ge abb√≥l nyeri hatalm√°t, hogy d√©monokkal √ľzletel. Mivel ezt Merlin betiltotta, ez√©rt napjainkra a fent eml√≠tett k√©t faj csak cs√∂kev√©nyesen fenn maradt m√°gi√°j√°t k√©pes haszn√°lni.
Amikor a s√°m√°nm√°gi√°val foglalkozol, soha ne felejtsd el azt, hogy a s√°m√°n nem utas√≠tani akarja k√∂rnyezet√©t, hanem mindig k√©ri azt. √Čppen ebbŇĎl ad√≥dik az, hogy a s√°m√°nok sokkal k√∂nnyebben k√©pesek hatni m√°sokra, mint az √°ltal√°nos var√°zsl√≥k, akik akaratukat pr√≥b√°lj√°k a vil√°gra k√©nyszer√≠teni.

(Varázsló csak akkor tanulhat sámánmágiát, ha azt a familárisa is tudja.)

S√°m√°n karaktert egyelŇĎre csak a staff enged√©ly√©vel lehet ind√≠tani - vagy azz√° v√°lni!!

- Kápráztatók
AlapvetŇĎen a sidhe udvarok sz√ľl√∂ttei voltak. Olyan haland√≥k, akik a kir√°lyok sz√≥rakoztat√°s√°ra p√©nzz√© tett√©k k√©pess√©geiket. Udvari bolondok, tŇĪznyelŇĎk, t√°ncosok, bŇĪv√©szek √©s dalnokok ker√ľltek ki soraik k√∂z√ľl.
A m√°gus vil√°g legalja. Vallja ezt minden var√°zsl√≥, m√©gis l√©tjogosults√°gukat t√∂bbsz√∂r is bebizony√≠tott√°k ezen a f√∂ld√∂n, sŇĎt nem ritka, hogy maguk a m√©lyen tisztelt var√°zsl√≥k fordulnak hozz√°juk seg√≠ts√©g√©rt.

K√©pess√©geiket nem hossz√ļ tanulm√°nyok sor√°n v√©gzik. Nincsenek (vagy legal√°bbis nagyon ritk√°k) az olyan k√©pess√©gek, melyek egym√°sra √©p√ľln√©nek. A legt√∂bb k√©pess√©g√ľket csup√°n haland√≥kra k√©pesek haszn√°lni (amennyiben annak nincs m√°giaellen√°ll√°sa vagy t√ļl sok kibervere), viszont n√©mi gyakorl√°ssal el√©rhetik azt is, hogy a n√°luk alacsonyabb szintŇĪ m√°gikus l√©nyekre is hassanak k√©pess√©geik.


A m√°gia illegalit√°sa, illetve leg√°liss√°ga:
A m√°gusok rendelkeznek egy oklev√©llel, ami bizony√≠tja, hogy elv√©gezt√©k a m√°gia egyik iskol√°j√°t, teh√°t uralj√°k energi√°jukat, √©s tudatosan var√°zsolnak. Az a m√°gus, aki nem rendelkezik jogos√≠tv√°nnyal, illeg√°lisan var√°zsol, teh√°t k√∂r√∂zhetŇĎ is - b√ľntet√©se pedig semmilyen esetben sem marad el!
A boszork√°nyok oklev√©llel rendelkeznek, szint√ļgy a s√°m√°nok, csak a k√°pr√°ztat√≥k t√©rnek el tŇĎl√ľk, de nekik nem is kell, hiszen ŇĎk nem rendelkeznek val√≥di m√°gi√°val, ŇĎk csak illuzionist√°k.

A kezdŇĎ karaktereknek ez√°ltal mindenk√©ppen el kell l√°togatniuk Altmicra v√°ros√°ba, hogy valamelyik iskola nebul√≥j√°v√° v√°lhassanak, √©s √≠gy megszerezz√©k az √©vek sor√°n jogos√≠tv√°nyukat.

Iskol√°k, elŇĎny√∂k:
Iskola n√©lk√ľl a m√°gus maxim√°lisan 2p-ig k√©pes felfejleszteni egy var√°zslatot, egy√©bk√©nt pedig minden iskola/szak le√≠r√°s√°ban szerepel a maxim√°lisan felvehetŇĎ pont. EzekrŇĎl lejjebb olvashattok.
Ezen k√≠v√ľl pedig leg√°lis lesz a m√°gus var√°zslata ugyeb√°r, teh√°t nem tart√≥ztathatj√°k le. ;)


Szintek:
1. szint - Z√∂ldf√ľlŇĪ
2. szint - Varázslótanonc
3. szint - Boszorkány/Varázsló
4. szint - Tiszteletreméltó
5. szint - FŇĎm√°gus


A faji képességek itt találhatók.
‚ÄúCome on, say it again. I‚Äôm a perfect devil. Tell me how bad I am. It makes me feel so good!‚ÄĚ
- Anne Rice, The Queen of the Damned

Kép
Avatar
Lynarin Seeragic
√Ārnyak √©s Vizek kir√°lynŇĎje, v√°mp√≠r hercegnŇĎ
√Ārnyak √©s Vizek kir√°lynŇĎje, v√°mp√≠r hercegnŇĎ
 
Hozzászólások: 492
Csatlakozott: 2012.04.04. 19:53
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
Tov√°bbi karakterek: Raven, Tessa, Nymloth, Caridwen, Evangeline, Payne

Re: Mágiahasználók

Hozz√°sz√≥l√°sSzerzŇĎ: Lynarin Seeragic » 2012.04.04. 23:03

Iskol√°k

Minden boszork√°ny √©s var√°zsl√≥ k√©pes √∂nmag√°t fejleszteni, √°m sokkal egyszerŇĪbb, ha valakitŇĎl tanul. A var√°zsl√≥k akad√©mi√°kon, a boszork√°nyok "csak" szakiskol√°kban tanulj√°k a m√°gia felsŇĎbb szintjeit, ez magyar√°zhat√≥ azzal, hogy a var√°zsl√≥k szerint a boszork√°nyok nem mŇĪvelhetik a m√°gi√°t olyan magas szinten, mint ŇĎk maguk - k√©rd√©ses, hogy ez val√≥ban √≠gy van-e.

Egy nŇĎ lehet var√°zsl√≥, ugyan√ļgy, mint egy f√©rfi boszork√°ny, a k√©t csoport k√∂z√∂tt mind√∂ssze a m√°gia haszn√°lata √©s forr√°sa k√ľl√∂nb√∂zik: a boszork√°nyok nem akarj√°k tudni, mitŇĎl mŇĪk√∂dik a dolog, a f√∂ld energi√°it haszn√°lj√°k, m√≠g a var√°zsl√≥k analitikusan szeml√©lik a m√°gi√°t, nagyj√°b√≥l tiszt√°ban vannak t√∂rv√©nyszerŇĪs√©geivel, ŇĎk a csillagok erej√©vel var√°zsolnak.

A haland√≥k √©s a vad√°szok (tŇĎl√ľk kifejezetten a B√≠r√°k) felv√©telt nyerhetnek ezekbe az int√©zm√©nyekbe, b√°r k√ľl√∂n beavat√≥ szertart√°s (ami ut√°n t√©nylegesen var√°zsl√≥nak sz√°m√≠tanak) n√©lk√ľl nem k√©pesek a tanult ismeretek gyakorlati alkalmaz√°s√°ra.

A v√©rfarkasok √©s az alakv√°lt√≥k s√°m√°nnak tanulhatnak szakiskol√°kban, ez hossz√ļ √©s bonyolult folyamat, √©s erŇĎsen korl√°tozott a m√°gia, amihez hozz√°f√©rhetnek.

Az eml√≠tett fajb√©liek (teh√°t a haland√≥k, vad√°szok, a v√©rfarkasok √©s alakv√°lt√≥k) csak cs√∂kev√©nyes m√°gi√°juk fel√©leszt√©s√©vel tehetnek szert az energi√°ra. Csak a m√°giahaszn√°l√≥ felmenŇĎkkel rendelkezŇĎ di√°knak van tiszta m√°gi√°ja.

Egy m√°gusnak nem felt√©tlen√ľl kell rendelkeznie Adom√°nnyal, e n√©lk√ľl is remek√ľl boldogulhat az iskol√°kban, b√°r t√©ny, hogy kicsit kiv√©telezett elb√°n√°sban r√©szes√ľl, aki b√≠r ilyesfajta hatalommal.

Tanulm√°nyokat 8 √©ves kort√≥l lehet kezdeni, de nagy √°ltal√°noss√°gban elmondhat√≥, hogy a nebul√≥k nagyj√°b√≥l 13-14 √©ves korukra ker√ľlnek szakavatott oktat√≥ keze al√°, aki r√∂pke 2-3 √©v alatt beavatja v√°lasztott tanulm√°nyai alapjaiba (3p k√©pess√©gig oktatja a felsorolt m√°giaform√°kat). Term√©szetesen, ha mag√°t√≥l, √∂szt√∂n√∂s szinten is k√©pes ezeket valamilyen szinten alkalmazni, a tanul√°si idŇĎ ler√∂vid√ľlhet, azt azonban lesz√∂gezhetj√ľk, hogy legyen ak√°rmilyen tehets√©ges is a tanul√≥ (maxim√°lis 2p k√©pess√©g), legal√°bb 1 h√≥nap sz√ľks√©gelteteik ahhoz, hogy igaz√°n elm√©lyedjen a tudom√°ny m√©lys√©geiben.
FelsŇĎbb szintŇĪ tanulm√°nyokat sikeres gyakorlati vizsga ut√°n kezdhet, ekkor ny√≠lik meg sz√°m√°ra a k√©pess√©gek igazi erej√©hez vezetŇĎ √∂sv√©ny. (Tetsz√©s szerint, az iskola le√≠r√°s√°ban szereplŇĎ fokozatig tanulhat m√°gi√°t.) Egy-egy √∂sv√©ny komolyabb tanul√°sa legal√°bb h√°rom h√≥napos idŇĎtartamot ig√©nyel, √≠gy p√©ld√°ul egy n√©gy m√°gia√°gat oktat√≥ int√©zm√©ny egy teljes √©v alatt juttatja el a di√°kot eggyel magasabb szintre, hiszen p√°rhuzamosan oktatj√°k mind a n√©gyet. Term√©szetesen megtehetn√©k, hogy a gyorsas√°gra koncentr√°lva egy-egy √°gra koncentr√°lnak, azonban a rendfenntart√°st megk√∂nny√≠tendŇĎ a tan√°roknak sem √©rdeke, hogy rengeteg potens var√°zslat r√∂pk√∂dj√∂n a levegŇĎben.
A negyedik szintŇĪ m√°gi√°t elsaj√°t√≠tott karakter nem szorul t√∂bb√© k√ľl√∂n oktat√°sra, az adott m√°gia tudom√°ny√°ban tetsz√©s szerint m√©lyedhet el, azonban t√©ny, hogy √ļtmutat√°s n√©lk√ľl tal√°lgat√°sokra, k√≠s√©rletezget√©sekre k√©nyszer√ľl, emiatt ak√°r egy eg√©sz √©v is eltelhet, m√≠g egy-egy szintet siker√ľl fejlŇĎdnie.

T√∂bb szakot is el lehet v√©gezni egym√°s ut√°n, √°m egy idŇĎben semmik√©pp sem.

J√°t√©ktechnikailag az iskol√°knak k√∂sz√∂nhetŇĎen minden k√©pess√©g, amit tanuln√°l, egy ponttal kevesebb√©rt (de mininum 1p-√©rt!) vehetŇĎ fel.ALAPSZINTŇį ISKOL√ĀK


Az iskol√°k legyenek b√°rhol is, az al√°bbi tematik√°ban oktatj√°k 2es szintig a m√°gia alapform√°it:

Gyakorlati tudom√°nyok
Bájitalkeverés
Telekinézis

Elvont tudom√°nyok
R√ļnaismeret
Lélekmágia

Szórakoztató tudományok
Ill√ļzi√≥k
Teremt√©s/√Ātv√°ltoztat√°sFentieken k√≠v√ľl alapiskol√°ban m√°st nem oktatnak, ha m√°s utakat, vagy magasabb szinteket is elsaj√°t√≠tana egy nebul√≥, k√∂z√©piskol√°ba kell mennie.

K√ĖZ√ČPISKOL√ĀK

Újkori Varázslók Gimnáziuma
Felv√©teli k√∂vetelm√©ny: Alapiskolai z√°r√≥bizony√≠tv√°ny (A felsorolt tudom√°nyok k√∂z√ľl tetszŇĎleges n√©gy legal√°bb 1es szintŇĪ ismerete)
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Elemi m√°gia 3p
- R√ļnam√°gia 3p
- Lélekmágia 3p
- Ill√ļzi√≥k 3p
- Bájitalkeverés 3p
- Telekinézis 3p
- Teremt√©s/√Ātv√°ltoztat√°s 3p
- Testm√°gia 3pSzakiskol√°k

Alishel Elementalista Szakiskola
A boszorkányok itt csakis az Elemmágiával foglalkoznak, annak is csak egy-egy ágazatával. A nebuló tanulmányai elején eldöntheti, hogy melyik elemi ágazathoz kíván tartozni, ezt az ágat oktatják az említett szintig, a többit csak az eggyel kisebb értékig .
Felvételi követelmény:
- Elementalizmus 1p
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Elementalizmus 5p (választott ág) 4p (többi)
- Idézés 5p
- R√ļnaismeret 2p

Fegdae Boszork√°nyiskola
Az iskol√°ban a boszork√°nys√°g cs√≠nj√°t-b√≠nj√°t tanulhatj√°k meg a kedves √©rdeklŇĎd√∂k, belemer√ľlve a klasszikus boszork√°nytudom√°nyokba.
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- R√ļnaismeret 3p
- Bájitalkeverés 4p
- Telekinézis 2p
- Ill√ļzi√≥k 3p
- Mentális (érzelmek) 4p
- Asztr√°lis utaz√°s 2p

Yoggi Szakiskola
Felvételi követelmény: Testmágia 1 és Látnok adomány ismerete
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Testm√°gia 4p
- Ill√ļzi√≥k 2p
- Lélekmágia 2p

TestŇĎrk√©pzŇĎ Szakiskola
A legt√∂bb testŇĎr √©s zsoldos innen ker√ľl ki, tal√°n nem v√©letlen√ľl.
Felvételi követelmény: Elemi mágia vagy Testmágia 1 ismerete
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Elemi m√°gia 4p
- Idézés 3p
- Testm√°gia 3p

Eärbya Szakiskola
Ide csak sz√ľletett boszork√°nyokat vesznek fel, √©s mind√∂ssze k√©t dolgot lehet fejleszteni: a Gy√≥gy√≠t√°st √©s a J√∂vendŇĎmond√°st, viszont igen magas szintig el lehet jutni. Akt√≠v k√©pess√©gk√©nt fejlesztheti az adom√°ny√°t,
Felvételi követelmény: Gyógyító vagy Látnok adomány
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Gyógyító adomány 4p (csak ha már birtokolta)
- L√°tnok adom√°ny 4p (csak ha m√°r birtokolta)

Z√∂ld √ļt K√∂re
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Teremtés/átváltoztatás 4p
- Bájital készítése 3p
- Elemi m√°gia 3p
- Idézés 3p
- R√ļnam√°gia 2p
- Ill√ļzi√≥k 1p

Spass Szakiskola
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Ill√ļzi√≥k 4p
- Lélekmágia 4p
- Telekinézis 3p

BŇĪv√∂lŇĎ Szakiskola
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- R√ļnam√°gia 5p
- B√°jital 5p

√Ārnyt√∂vis Szakiskola
Felvételi követelmény: Fizikai alkalmasság, elbeszélgetés
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Testm√°gia 4p
- Lélek 2p
- Ill√ļzi√≥k 3p
- Elemi m√°gia 3p

AKAD√ČMI√ĀK


[justify]Tzanal Mágikus Akadémia
Az akad√©mia Merlin k√∂zvetlen fennhat√≥s√°ga alatt √°ll, √©s Altmyrca kultur√°lis k√∂zpontj√°nak sz√°m√≠t. A m√°gia magasfok√°t tanulhatj√°k meg a kedves v√°llalkoz√≥k. A di√°kok k√∂z√∂tt csak m√°gusok vannak, √©s mind√∂ssze 3-4 fŇĎs csoportokban tanulj√°k a m√°gi√°t mester√ľktŇĎl.
Az akad√©mia nem ingyenes, bizony csinos kis summ√°t k√©rnek el tand√≠j gyan√°nt, de cser√©be a z√∂ldf√ľlŇĪ tanoncb√≥l a k√©pz√©sek v√©g√©re hatalmas m√°gus v√°lhat - mindez csak a nebul√≥ szorgalm√°n m√ļlik.
Természet szak
A var√°zsl√≥t legjobban a term√©szet √©s a m√°gia t√∂rv√©nyszerŇĪs√©gei foglalkoztatj√°k.
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Bájitalkeverés 4
- Teremtés/átváltoztatás 5
- R√ļnam√°gia 4

Defenzív szak
A m√°gia v√©delmezŇĎ haszn√°lat√°t tanulhatj√°k meg az ide felv√©telt nyertek.
Felvételi követelmények:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Bájitalkeverés 4
- Elemi m√°gia 4
- Asztr√°l√ļt 4

Diplomata Szak
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Lélekmágia 4p
- R√ļnam√°gia 4p
- Asztr√°l√ļt 2p
- Ill√ļzi√≥k 2p

Lélekismeret Szak
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Lélekmágia 5p
- Asztr√°lis √ļt 4p

Védelem szak
Hivatalosan innen ker√ľlnek ki azok, akik a rend√©rt, illetve a szellemi egyens√ļly√©rt felelŇĎsek. Ezen a szakon egy speci√°lis tov√°bbk√©pz√©st lehet elv√©gezni, √≠gy felt√©tlen√ľl sz√ľks√©ges m√°r egy befejezett szak, b√°r nincs megszabva, hogy melyik legyen az.
Az itt v√©gzett var√°zsl√≥k a d√©monokat √©s a szellemeket tartj√°k t√°vol az emberektŇĎl, valamint igyekszenek fenntartani a b√©k√©t a m√°giahaszn√°l√≥k k√∂r√©ben. Tanulm√°nyaik k√∂z√∂tt elsŇĎdleges helyen a d√©monok titkait taglal√≥ S√∂t√©t tudom√°nyok szerepel (a k√©pess√©get csak itt lehet hivatalos m√≥don elsaj√°t√≠tani), de komoly figyelmet ig√©nyel az is, ha valaki itt kapott Elemi m√°gia, net√°n R√ļnam√°gia oktat√°st.
Felvételi követelmény:
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
Sötét tudományok 4 (kérdezd a Kmedet, mikre lehetsz képes)
Elemi m√°gia 5
Lélekmágia 5
R√ļnam√°gia 5
Asztr√°lis utaz√°s 5
Testm√°gia 4

Városvédelmi akadémia
Felvételi követelmény: Testmágia 3, vagy Elemi mágia 3
Oktatott képességek és azok maximális értéke:
- Testm√°gia 4p
- Elemi m√°gia 4p
- Idézés 4p
- Lélekmágia (tudat) 4p
...---:::SZERKESZT√ČS FOLYTAT√ďDIK:::---...


SZAKISKOL√ĀKS√ĀM√ĀNISKOL√ĀK

[justify]Az alakv√°lt√≥k √©s v√©rfarkasok saj√°t maguk tanulj√°k a m√°gi√°t, viszont a v√°rosukban nincs meg a megfelelŇĎ energia arra, hogy felkelts√©k v√©r√ľkben a m√°gikus l√ľktet√©st. Ez√©rt k√©nytelenek a s√°m√°njel√∂ltek a m√°giahaszn√°l√≥k v√°ros√°ban tanulni, aminek az√©rt a var√°zsl√≥k is √©lvezik a haszn√°t: csinos kis √∂sszegekre tehetnek szert ugyanis. A s√°m√°njel√∂ltekre ugyanazok a szab√°lyok vonatkoznak, mint a boszork√°ny-, √©s var√°zsl√≥tanoncokra.

Annak idej√©n nagyon-nagyon r√©gen a v√©rfarkasoknak √©s az alakv√°lt√≥knak is (m√©g az archaikus) idŇĎkben sokkal erŇĎsebb m√°gikus k√©pess√©gekkel rendelkeztek. √Āll√≠t√≥lag voltak k√∂z√∂tt√ľk olyanok is, akiknek egyetlen k√©r√©s√©re megr√°zk√≥dtak a hegyek. Azonban a k√∂z√©pkor k√ľsz√∂b√©n a var√°zsl√≥k r√°d√∂bbentek arra, hogy a s√°m√°nok t√∂bbs√©ge abb√≥l nyeri hatalm√°t, hogy d√©monokkal √ľzletel. Mivel ezt Merlin betiltotta, ez√©rt napjainkra a fent eml√≠tett k√©t faj csak cs√∂kev√©nyes fenn maradt m√°gi√°j√°t k√©pes haszn√°lni.

Amikor a s√°m√°nm√°gi√°val foglalkozol, soha ne felejtsd el azt, hogy a s√°m√°n nem utas√≠tani akarja k√∂rnyezet√©t, hanem mindig k√©ri azt. √Čppen ebbŇĎl ad√≥dik az, hogy a s√°m√°nok sokkal k√∂nnyebben k√©pesek hatni m√°sokra, mint az √°ltal√°nos var√°zsl√≥k, akik akaratukat pr√≥b√°lj√°k a vil√°gra k√©nyszer√≠teni.

(Var√°zsl√≥ csak akkor tanulhat s√°m√°nm√°gi√°t, ha azt a famili√°risa is tudja - ez esetben k√∂teless√©ge elv√©gezni a Gilshel S√°m√°nk√©pzŇĎ valamely szak√°t.)

A k√©pz√©s a kiv√°laszt√°s √©v√©tŇĎl sz√°m√≠tott 3. √©vben √©r v√©get, ezek ut√°n a nebul√≥ felvehet m√©g egy szakot. Ha a vizsg√°kat sikeresen letette, megkapja oklevel√©t, √°m a tanul√°s itt nem √©r v√©get, hiszen eg√©sz √©let√©ben gyŇĪjti a tapasztalatokat.

Gilshel S√°m√°nk√©pzŇĎ
Az egyetlen s√°m√°nk√©pzŇĎ, ahol nagyon gyakran fordul meg maga Merlin is, fel√ľgyelve a megfelelŇĎ oktat√°st. Altmyrca egyik f√©lreesŇĎ szeglet√©ben tal√°lhat√≥, ahol az energia √∂ssze van sŇĪrŇĪs√∂dve, elŇĎseg√≠tve ezzel a v√©r fel√©bred√©s√©t.
Természetesen itt is vannak vizsgák, amiknek eredménye egy oklevél.

Holdimádat szak - alakváltóknak
Az itt tanuló sámánok az állatokkal való kommunikációt tudják megtanulni, majd fölfejleszteni.
Megtanulható képességek:
- √Āllatbesz√©d;
- √Āllatir√°ny√≠t√°s;
- Megsz√°ll√°s;

Z√∂ldellŇĎ szak - alakv√°lt√≥knak
Az itt tanuló sámánjelöltek a természet megszállottjai, céljuk, hogy egybeolvadjanak a környezettel.
Megtanulható képességek:
- Növénybeszéd;
- KŇĎbesz√©d;
- Als√≥bb rendŇĪek ir√°ny√≠t√°sa;

√Čszaki f√©ny szak - v√©rfarkasoknak
Leginkább az érzelmekre szakosodó sámánjelöltek kedvelhetik ezt a szakot, ugyanis az emberi - illetve a farkasi - énre tanulhatnak meg hatást gyakorolni.
Megtanulható képességek:
- Asztr√°ll√°t√°s;
- Morran√°s;
- Csitítás;

Derengés szak - vérfarkasoknak
A szellemi energia felhasználásáról és a szellemekkel való kapcsolatról tanulhatnak ezen a szakon a kedves jelöltek.
Megtanulható képességek:
- Szellemek szólítása;
- Totemv√°laszt√°s;


K√ĀPR√ĀZTAT√ď SZEKT√ĀK

A k√°pr√°ztat√≥k a m√°gikus n√©p legalja, az illuzionist√°k. Tud√°suk megalapoz√°s√°hoz √°ltal√°ban szekt√°kba t√∂m√∂r√ľlnek. A szekt√°k kisebb csoportokra bonthat√≥ak, √≠gy a k√°pr√°ztat√≥k 3-4-en tanulnak egy mestertŇĎl. A tud√°s ‚Äúap√°r√≥l fi√ļra‚ÄĚ sz√°ll. A szekt√°k nem minŇĎs√≠thetŇĎek hivatalos int√©zm√©nyeknek, teh√°t a k√°pr√°ztat√≥ nem szerez semmilyen okiratot, csak egy med√°lt, melyet Beltoriennek neveznek. Seg√≠ts√©g√©vel a k√°pr√°ztat√≥ mindig k√©pes kapcsolatot l√©tes√≠teni mester√©vel.
A szekt√°kr√≥l hamarosan √ļjabb inform√°ci√≥kkal szolg√°lunk.


VIZSG√ĀK

A tanulm√°nyok befejez√©sekor minden di√°k k√∂teles letenni egy z√°r√≥vizsg√°t, amiben eddigi tapasztalatait felhaszn√°lva bemutatja tud√°s√°t. 3-4 karakter vizsg√°zik egyszerre (NJK √©s JK karakterek egyar√°nt), √©s egy mes√©lŇĎ viszi a cselekm√©nyt elŇĎre. Jelentkezni teh√°t mes√©lŇĎn√©l kell, val√≥sz√≠nŇĪleg Mira fogja ezeket a vizsg√°kat vezetni, mint a M√°gusok √©s Boszork√°nyok felelŇĎse.

Term√©szetesen az is lehets√©ges, hogy a karakter nem megy √°t a vizsg√°kon, ilyenkor k√©t lehetŇĎs√©ge van: vagy √©vet ism√©tel, vagy abbahagyja az iskol√°t, de nem kap diplom√°t. √ćgy viszont elpocs√©kolt rengeteg √©vet a semmire, r√°ad√°sul a diploma (illetve az oklev√©l) jogos√≠tv√°nyk√©nt is mŇĪk√∂dik, teh√°t ha var√°zsolsz, azt illeg√°lisan teszed eme okirat n√©lk√ľl.

Ennyit √©rdemes tudni az iskol√°kr√≥l; egy√©b, √©rdekes dolgok majd fel√ľtik fej√ľket, ha itt az idŇĎ. :)

Alyara

‚ÄúCome on, say it again. I‚Äôm a perfect devil. Tell me how bad I am. It makes me feel so good!‚ÄĚ
- Anne Rice, The Queen of the Damned

Kép
Avatar
Lynarin Seeragic
√Ārnyak √©s Vizek kir√°lynŇĎje, v√°mp√≠r hercegnŇĎ
√Ārnyak √©s Vizek kir√°lynŇĎje, v√°mp√≠r hercegnŇĎ
 
Hozzászólások: 492
Csatlakozott: 2012.04.04. 19:53
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
Tov√°bbi karakterek: Raven, Tessa, Nymloth, Caridwen, Evangeline, Payne


Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenl√©vŇĎ f√≥rumuz√≥k: nincs regisztr√°lt felhaszn√°l√≥