Vámpírok

Vámpírok

HozzászólásSzerző: Lynarin Seeragic » 2012.04.04. 23:11

Kép


Vámpírok:
Halhatatlan lények akik a halandók vérével oltják szomjukat, ha a nap eltűnt a látóhatáron. Sokkal erősebbek, gyorsabbak és szebbek, mint az átlag emberek. A bőrük halottsápadt, nem ver a szívük, ha nem isznak elég vért megvadulnak, majd szép lassan múmiává aszalódnak, bár ahhoz hónapok kellenek. A napfény porrá égeti őket, de az erősebbek kis ideig el tudják viselni. A szent tárgyak használnak ellenük, de csak akkor, ha az, akinek a kezében van, valódi hívő. A szenteltvíz is csak akkor hat rájuk savként, ha igazhitű pap szentelte föl. Ha vadásznak, vagy fellobban a várszomjuk a szemük vörösen kezd izzani a szemfogaik pedig megnyúlnak. Életük a vér körül forog, nem szeretnivaló leányálmok ők, hanem valódi ragadozók. Egy vámpír csak legszélsőségesebb esetben szerethet úgy egy halandót, amit mi szerelemnek nevezünk. Furmányos, gyors észjárású ügyes lények, szeretik kifacsarni a szavakat és kibújni az ígéreteik alól. Ha egyszer csatlakozol hozzájuk, örökké éjszakai ragadozó maradsz!

Erősségek:

Minden vámpír ereje a korával arányosan növekszik! Tehát a fiatal a fátylon még csak most átlépett vámpírok ne akarják megváltani a világot!
- Természetfeletti erő: Már egy pár napos vámpír is másfélszerese egy átlag emberének. Tehát ha egy vámpír erején 10 pont van, az mondjuk 15-öt jelent.
- Gyorsaság: Kétszer olyan gyorsak, mint egy átlag ember.
- Gyógyulás: A tűz, a napfény és a szenteltvíz okozta sebeik gyógyulnak lassan (emberi sebességgel), de a többi kétszer olyan gyorsan gyógyul, mint az embereknek.
A többi sebesülés, a karddal, vagy lézerrel okozott sebek, akkor gyógyulnak be, amikor a vámpír pihen. Miután a napfény ártalmas nekik, a legtöbb vámpír nappal néhány órára halálszerű álomba zuhan. Amikor ebből fölébred, éppen olyan lesz, mint amikor vámpírrá változott. A levágott haja megnő és a sérülései begyógyulnak. Ez az idő az öregedéssel egyre kevesebb lesz. A fiatalok gyakran8-10 órát is alszanak, míg az öregeknek már 2-3 óra is elég.

Kor: Minél idősebb egy vámpír a fizikai képességei annál hatalmasabbak. Minden évszázaddal eggyel nő a szorzó. Tehát egy 100 éves vámpír például 3x olyan gyors és 2,5x olyan erős, mint egy átlag halandó. Egy 200 éves 4x olyan gyors és 3,5x olyan erős és így tovább...

Gyengék:
- Vérszomj: Egy vámpírnak szüksége van vérre ahhoz, hogy éljen. Egy fiatal vámpírnak, olyan 100 éves korig, mondjuk heti egyszer szükséges innia hat liter embervért, tehát megölnie egy embert mondjuk. Persze ez kiváltható. Ihat gyakrabban keveset, vagy ahogy tetszik, de ha nincs meg a heti 6l legyengül és múmiaszerű állapotba kerül egy idő után. De addig is megőszül, kihullik a haja és egyebek, habár előtte olyan vérszomj keríti hatalmába, hogy nem képes semmi másra gondolni csak a vérre. Megtámad bárkit, akinek az ereiből enyhülést nyerhet.
- Napfény: Ha egy fiatal vámpír bőrét napfény éri, az felhólyagzik és olyan 5 perc után a vámpír porrá ég. Minél éhesebb a vámpír, ez az idő annál jobban lerövidül. Minél öregebb, annál tovább bírja.
- Szent tárgyak: Ha egy Istenben valóban hívő pap szentel meg egy tárgyat, vagy akár vizet, akkor az fegyver a vámpírok ellen. Szörnyű sebeket okoz, amik emberi lassúsággal gyógyulnak.

Szaporodás:

Két vámpírnak nem lehet gyermeke! A vámpír nők terméketlenek, mert a testük nem képes úgy változni, hogy szüljenek. A vámpír férfiak ellenben képesek más fajokkal utódot nemzeni. Természetesen bármelyik fajjal, aki szaporodóképes. A félvámpírok ellenben terméketlenek, pont mint az öszvérek és félig birtokolják a vámpírerőt, tehát 1,5X olyan erősek, mint egy ember, ellenben mivel élnek, a testük 300 év alatt megöregszik és meghalnak. Ellenben a szomjúság őket is kínozza, tehát ha fele olyan ritkán is mint a szüleik, de kénytelenek vért inni.
Jelenleg nem lehet ilyen félvámpír karaktert hozni!

Átváltozás:

Ha valakinek halandó, vadász, vagy emberi testfelépítésű karaktere van, azt egy másik, 4. szintű vámpír képes vámpírrá változtatni. Tehát angyalt, tündért, sellőt, goblint nem lehet vámpírrá tenni!
Ilyenkor az eredeti fajának képességei nem vesznek el, viszont képtelen ezeket fejleszteni. Eredeti faját elveszíti, így helyette a vámpír fajba lép be.
5. szintűt azonban nem lehet átváltoztatni, ilyen erős másik faj belehal az átváltoztatásba.

Ha egy vámpír megharap, nem változol feltétlenül vámpírrá, ahhoz az kell, hogy egy élőholt egy hónapon belül háromszor megharapjon, majd vámpírharapásba halj bele. Aztán a fiókának egy nappalt a sírban kell töltenie és ha következő éjszaka a teremtője eljön érte és megitatja a véréből, megszületik az új vámpír. Nem egyszerű rituálé, de ez biztosítja, hogy az egész bolygót nem lepik el az éjszaka lényei. És csak és kizárólag nagyobb vámpírok képesek erre, egy pár tíz éves holt nem képes másokat vámpírrá tenni!

Életkor:

Nos értelemszerűen erről nem beszélhetünk, hiszen a vámpírok halottak, amiből ugye következik, hogy nem öregszenek, megmaradnak abban a korban, amikor átváltoztatták őket.

Főváros:
Necradit ( A Sötétség mocsara)


Szintek:

1. szint - Fióka
2. szint - Tanítvány
3. szint - Önálló
4. szint - Mester
5. szint - Vérvonalfő


A faji képességek itt találhatók.
“Come on, say it again. I’m a perfect devil. Tell me how bad I am. It makes me feel so good!”
- Anne Rice, The Queen of the Damned

Kép
Avatar
Lynarin Seeragic
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
Árnyak és Vizek királynője, vámpír hercegnő
 
Hozzászólások: 492
Csatlakozott: 2012.04.04. 19:53
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Raven, Tessa, Nymloth, Caridwen, Evangeline, Payne

Re: Vámpírok

HozzászólásSzerző: Alyara Nirois » 2012.08.22. 09:07

Vámpírklánok


Alapvetően minden vámpír Vérkönny leányától Fekete Hajnaltól származik. Azonban az alapján, hogy kiben milyen erős a vér, és melyik képességeik dominálnak leginkább a vámpíroknak 3 fő klánjuk van. Ezeknek a klánoknak az alapítóit egy másik vámpír ölte meg, aki ha úgy vesszük egy negyedik klán tagja, de mivel abban a klánban egyedül ő és egy gyermeke van, így nem igazán számít önálló klánnak.
A klánok főleg abban különböznek, melyik vámpír mivé tud változni, és mitikus képességeik is mások. A vezetőiket Nostrefat ölte meg, és ő vette át az uralmat az összes vámpír felett. Persze annak ellenére, hogy egy népet alkotnak, a különböző klánok tagjai nem feltétlenül jönnek ki jól egymással. Elfogadják a békét, hiszen a hatalmas vámpírkirály ellen keveset tehetnek, de ha tehetik lázonganak és a saját vértestvéreik társaságát keresik.
Egy klánba mindenki akkor kerül be, amikor vámpírrá változik. Ha az aki vámpírrá változott az egyikbe tartozott, te is abba fogsz tartozni. Így természetesen néhányan eltérhetnek a klánjuk alapvető viselkedési normájától, de mivel a vámpír többnyire magához hasonló gyermeket vesz maga mellé, így azért a klánok legtöbb tagjára az alulírottak a jellemzőek.

A három klán a következő:Kép
1. A Fehér Fa klán (FF)


Tagjai köddé képesek változni. Gyakran vannak a soraikban olyanok, akik penitenciának tekintik az öröklétet. Olyan büntetésnek, amit Isten azért rótt ki rájuk, hogy megtisztuljanak azok alól a vétkek alól, amiket életükben követtek el. Csak betegekből és haldoklókból táplálkoznak, mintegy angyalnak tekintve magukat, olyan angyalnak, ami megszabadítja szenvedésétől a nyomorgókat.
Főleg az elmére ható mágikus képességeket részesítik előnyben. A legfontosabbak náluk:
- Elmekontroll
- Álomjárás
- Emléklopás
- Varázsszem
Meg ezen kívül persze a köddé válás, ami egy idő után minden tagban kifejlődik.
De az ő soraikból senki nem láncolna például magához vérszolgát, mert az a természete ellen való lenne. Rájuk a legjellemzőbb hogy megpróbálják elfojtani a vámpírénjüket magukban, vagy még maguk is előtt tagadják igazi természetüket.Kép
2. Véres Rózsa klán (VR)


Ők az igazi tomboló vámpírok. Nehezen tartják be a törvényt, csak a királynak engedelmeskednek, de még neki sem mindig. Utálják a kötöttségeket, ha tehetik ellent mondanak még magának az istennek is... A középkorban falukat irtottak ki és kastélyok népének vérével festették át a mezőt vörösre. Ők is elzárják a fenevaduk, de amikor szabadjára engedik, olyankor minden vérbe borul.
Kiszámíthatatlanok, gyakran őrültek, és a testi erő nagyon fontos nekik. Ők képviselik a vámpírok között a vadságot. A testi erő, a szexualitás, a vadászat, ez tölti ki az örökkévalóságukat.
Denevérré változnak, és mitikus képességek közül egyedül a Bájolást és az Extatikus harapást szokták használni. Gyakran majd dupla olyan erősek, mint a többi vámpír, testi erejük félelmetes mértékben megnövekedhet a korral.Kép
3. Árnyék Szív klán (ÁSZ)


Ők a sötétség valódi gyermekei. Sokan közülük el akarják felejteni a másik életüket. Teljes egészében átadják hát magukat a vámpírlétnek, de nem olyan vad és brutális módon, mint a VR-esek. Ők csendesen szemlélik a vámpír létet. Többnyire hidegek és távolságtartóak, olyanok akár a sötétségben bujkáló démonok. Nem látod őket, csak a tőrt tartó kéz árnyékát...
Nem tekintik átoknak az öröklétet, inkább megváltásnak, számukra ez az, amire mindig is vágytak. Imádják a vér ízét, de soha nem isszák vadul, vagy vonják meg maguktól, mint az FF-esek. Csodálják és imádják a vért, akár a jó borkóstolók. A többi vámpírra, aki nem az ő klánjukba tartozik lenézéssel tekintenek, hiszen azok csak afféle söpredékek, akiknek eltorzult gondolkodása bemocskolja az éjszaka fekete bársonyát.
Árnnyá tudnak változni természetükhöz híven. Mivel teljesen egyesülnek vámpírénjükkel és egészében elfogadták azt, úgy ahogy van, ezért bármely mágikus képességet használhatják, habár gyakran specializálódnak vagy a mentális vagy a testi képességekre.

Kép
Avatar
Alyara Nirois
Arany céhvezér, Mágikus diplomata
Arany céhvezér, Mágikus diplomata
 
Hozzászólások: 1092
Csatlakozott: 2012.04.04. 15:54
Tartózkodási hely: Budapest
Karakterlap: [link]
Adatlap: [link]
További karakterek: Mira, Laila, Eoryann, Neferadynee


Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó