Alakváltók

Alakváltók

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 12:20

Az Alakváltókról

Olyan lények ők, akik bármilyen általuk ismert állat alakját fel tudják ölteni. (Ez annyit tesz, hogy valamilyen formában tisztában kell lenniük az alak fizikumával - a legjobb, ha egy élő példányt tudtak megfigyelni.)

Az Alakváltók a Vérfarkasokkal ellentétben nem ösztönlények, alakjaikat tudatosan választják, és akkor is emberek maradnak, mégis valamilyen módon rájuk is hatást gyakorol a Telihold. Ilyenkor ugyan nem szükséges átváltozniuk, de ez mégis sokkal könnyebben megy nekik. Az ezüst nekik is árt, illetve bizonyos varázslatokkal állati bőrben tarthatók - vagy ideiglesen megfoszthatók az alakváltástól.

Vannak olyan különleges Váltók (százévente egyszer-kétszer születik ilyen gyermek), akik nem képesek állatokká változni - ellenben emberi testük adottságait és tulajdonságait tudják megformázni, ezáltal bármely más embertársukat imitálni tudják. Az ilyen Váltóktól fél a társadalom, általában ki is veti őket. (Játékosok számára ez az opció nem elérhető.)

Az Alakváltók a mítoszok szerint Ezüstsárkány leszármazottai.

Előnyök

Önuralom. Bennük nincsen vadállat, tehát teljesen emberien gondolkoznak akkor is, amikor éppen állatalakban vannak. Esetleg egy leheletnyi ösztönlény bekúszik a fejükbe, de ez teljesen kezelhető, uralható.

A Telihold erőt ad nekik. Könnyebben változnak át, és sokkal emberibbek, mint máskor; teljes mértékben uralkodnak magukon.

Hátrányok

Az ezüst őket is megsebzi, ami lassabban gyógyul, mint az átlagos sérülések.

Vannak bizonyos varázslatok, amelyekkel állati alakban tarthatóak akaratuk ellenére.

Az Utódokról

Bármelyik fajjal képesek utódot nemzeni, aki szaporodóképes, de nem biztos, hogy az utód örökölni fogja az alakváltás képességét. Főleg akkor öröklődik a képesség, hogyha az anya Alakváltó.

Az Átváltozásról

Az alakváltás a vérből fakad, Alakváltónak kizárólag születni lehet.

Életkorukról

Annyi ideig élnek, mint egy átlagos ember. Az öregedésük ugyanolyan, mint egy emberé, habár úgy 50-60 éves korukig talán egy kicsit jobb fizikai állapotban vannak. Ezen kívül teljesen átlagos a növekedésük és az életkoruk is.

A Játéktérről

Az Alakváltók középkori városukban, Polimetronban élnek. Rangjaik a következők:

  1. Fiatal
  2. Váltó
  3. Többlény
  4. Sokszemély
  5. Ezerarc

Az Alakváltó képességeket itt éred el.
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Céhek

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 17:36

Céhek

Kisebb összefoglalás az eddigi ismert polimetroni céhekről, vezetőségükről és céljaikról, dióhéjban.

Köpönyeg: minden céh egy különleges mintájú köpennyel rendelkezik, a tagok kötelesek ezt hordani. Belépéskor alanyi jogon jár mindenkinek.
A köpeny kabátszerű, bokáig érő, kapucnis anyag. Egyedül az ujjak hosszúsága különbözik a céheknél, valahol nincs is kabátujj, valahol csak a lyuk van meg a kezeknek.

Smaragd Céh

A legősibb céh az alakváltók városában. Polimetron megalapításánál a pasájuk volt a király, ám a demokrácia elvében megalakultak a többi céhek is, így Renis (Polimetron első uralkodója) királyból pasa lett.
Feladatuk a hagyományok őrzése, a szabályok betartatása, és rendszerint ők tartják az ünnepségeket is a városban.
Céljuk tehát a királyság újbóli bevezetése, és bár ha ez a többi céhen múlik, sosem fog bekövetkezni, a smaragdiak mégis reménykednek. Érdekes, hogy elég nagy befolyással rendelkeznek, még így is, hogy nyílt titok: csak magukat tartják alkalmasnak a vezetéshez.
A tagok többsége nemes, jellemük is ennek megfelelő. Bőreik között megtalálható az oroszlán és a sas.
A Smaragdosok a legellenszenvesebbek a XXI. századi karakterek számára, betolakodóknak vélik őket, nem tekintik őket fajbelieknek.
Jelképük egy korona, melyben zöld drágakövek - smaragdok - vannak, ezzel is emléket emelve a régi időknek. Köpönyegük zöld, aranyozott szegéllyel, hosszú ujjakkal. Fátyolból kilépett alakváltókat nem vesznek föl.
Jelenlegi vezetőjük Aoin Graksfo uraság.

Fehér Páva Céh

Egyfajta semlegesség a céhük, igyekeznek mindig a három vezető céhen belül teljesen pártatlan oldalra állni. Gyakran emlegetik őket “Svájc”-ként, ez egyfajta gúny név számukra, de legalább megemlékeznek az egyik rég elpusztult XXI. századi országra.
Ők a bírák, legtöbbször ők döntenek a kétes helyzetekben. A tökéletes békére törekszenek - kisebb-nagyobb sikerekkel. Befolyásuk vetekszik a Smaragd céhhel, és a legtöbb bölcs is náluk található meg. Az intelligencia számukra igen fontos, pont úgy, mint a megfelelő modor és viselkedés.
Ebből kifolyólag sokuk igencsak okos, jószemű, és döntőképes. Képességeik között megtalálható a páva, és a bagoly.
Szívesen látnak minden Régi-embert a céhben (ők így nevezik a fátyolon át idekerült alakváltókat), ám feltétel náluk, hogy már egy ideje élj ebben a korban! (Min. 3. szintűnek kell lenned!)
Jelképük egy fehér páva, köpönyegük - természetesen - fehér, és zöldes tollak vannak a hátrészre hímezve, háromnegyedes ujjak vannak hozzá varrva.
Jelenlegi vezetőjük Rea Dayphum kisasszony.

Üvöltő Sakál Céh

A legharciasabb céh Polimetronban. Ők felügyelik a hadseregeket, ők toboroznak, és tőlük kerülnek ki a legjobb hadvezérek. A sakálosok dolgozzák ki a haditerveket is.
Furcsamód nem csak a vadászokkal, és a tengeri népekkel csatáznak, hanem a Smaragd céhbeliekkel is, a polgárháborúkat legtöbbször ők robbantják ki.
Bárkit szívesen látnak, akiben van némi harci kedv, alapfeltételek nincsenek, mert az újoncokat azonnal elkezdik kiképezni. Bőreik között szerepel (természetesen) a sakál és a gyík.
Jelképük egy üvöltő sakál, köpönyegük mélykék, szőrzetet imitáló mintával, kabátujj nincsen, a köpönyeg a vállról omlik alá.
Jelenlegi vezetőjük Élome Pirtaoil úrhölgy.

Fekete Halál Céh

Ők a rendfenntartók. A tagok hidegvérrel hatják végre a feladatokat, amiket a Fehér Páva céh bölcsei kijelölnek számukra.
Komoly fegyvertáruk van, mindenféle extra kütyükkel és fegyverekkel. Ám a város hangulatát idézve a tagok oldalán legtöbbször kardok és tőrök lógnak.
A céh tagjai között vannak olyanok is, akik nem feltétlenül a Fehérek utasításait követik, hanem felbérelhetőek. Bérgyilkosok. Tolvajok nincsenek a céhben.
Fekete, bíborszegélyes, köpönyegük alá bőrpáncélt vesznek, ezért az átalakulás sok időbe tellik náluk. Ám ez nem probléma, hiszen emberi alakban ők a legügyesebbek a városban. Sokuk képes a Multitranszfromációra. Köpenyüknek van ujjkivágása, de ujja már nincs. A hosszúsága is eltérő a többihez képest, csípő alá ér a könnyebb mozgás érdekében. Jelképük egy üres hold, amelynek csak a körvonala látszik.
Jelenlegi vezetőjük Albin Agnan úrfi.

Mindezek csak a nagyobb céhek, rengeteg kisebb egyesület is létezhet, minimális, 4-5 létszámmal.
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07


Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó