Oldal: 1 / 1

Angyalok

HozzászólásElküldve: 2020.04.04. 12:33
Szerző: Alyara
Az Angyalokról

Csodaszép szárnyas lények, akiknek az egész belső felépítése is a repülő életmódhoz alkalmazkodott. A csontjaik üregesek, mint a madaraknak, és a belső szerveik is azokéhoz hasonlítanak. Képesek meggyógyítani mások sebeit, de másfajta mágiájuk nincs. A hátukat gyakran négy méter fesztávolságú, habfehér hattyúszárnyak díszítik. Nem kizárt, hogy androgünök, vagyis egyszerre férfiak és nők. Nem ápolnak kapcsolatot a földi, vagy tengeri lényekkel, tökéletes békében élnek a felhők között, és csak a legritkább esetekben hagyják el éteri birodalmuk.

Az Angyalokat gyakran Danu Lelkeként is emlegetik, hiszen a teremtésmítosz szerint ők voltak Danu első Gyermekei, akiket az Istennő lelkének vásznából alkotott meg. Így az Angyalok nagyon különleges, bensőséges kapcsolatot ápolnak Danuval - mindig érzik a jelenlétét. Ebből adódóan ha valami bántalom éri az Istennőt, vagy veszélybe kerül, bármilyen nézet eltérés is van az Angyalok között, azonnal félreteszik azokat, hogy egyesülve szeretett teremtőjük segítségére siessenek.

Előnyők

Talán egy kicsivel erősebbek és gyorsabbak az embereknél, de ez nem mindenkire igaz. Ez az erő azért is meglepő, mert a súlyuk igen csekély, hiszen a repüléshez alkalmazkodtak.

Halhatatlanok. Egy angyalt meg lehet ölni, hogyha levágják a fejét, de a monda szerint az angyal ekkor sem hal meg, csak az angyallelke elválik a fizikai testétől, de hogy ezek után valójában mi történik, azt senki nem tudja…

Isteni kisugárzásuk miatt a közelükben tartózkodókat gyakran béke szállja meg, és ezáltal megbíznak az Angyalban.

Angyallelkük miatt különleges tudás birtokosai lehetnek, melyeket előző életük valamelyikében szerezhettek meg.

Hátrányok

Sokan gyűlölik az erőszakot, és akkor sem hajlandóak azt alkalmazni, hogyha az életük függ tőle.

Különös logikájuk, és gyakran gyermeki lelkük szintén veszélybe sodorhatja őket. (Ez persze a harcos angyalokra nem igaz.) Illetve néhányszor érzéketlennek, szoborszerűnek tűnhetnek, mely szintén különleges gondolkodásmóduknak köszönhető.

Üreges csontjaik miatt különösen törékenyek, a könnyebb sérülések is súlyosan kárt tehetnek testükben.

Anggyallelkük esetleg olyan meglepetéseket tartogat számukra, amit ép ésszel nem képesek felfogni, hosszú távon pedig elviselni.

Az Utódokról

Gyermek csak két Angyaltól születhet. Amikor az Angyalokat megteremtette Danu, nem volt még más faj rajtuk kívül a Földön, így ők nem alkalmasak félvéreket nemzeni.

Az Átváltozásról

Angyalnak, mint ahogyan az a fentiekből következik, hogy csak születni lehet. (Állítólag, ha valaki Danunak tetsző és titszta életet él, az Istennő magához öleli, és lehetősége van következő életében Angyalként újjászületni.)

Életkorukról

Az Angyalok alapvetően szellemi teremtmények. Ennek az úgy nevezett angyallelkük a legjobb példája. Egy Angyal ugyanis valójában egy lélek. Ennek a léleknek azonban ciklusonként ismétlődve születik egy gazdateste, akinek a lelke illeszkedik az övéhez. Ezek a "testek" az Angyalok, akik alapvetően dupla annyit élnek, mint egy átlagos ember, azután azonban meghalnak. Az angyallélek azonban csak visszatér belőlük Danuhoz és a körforgás kezdődik újra. Újabb gazdatest születik akibe beleköltözik a lélek, él benne egy darabig, majd stb... Tehát az Angyalok halhatatlanok, ha a szellemi tudatuk tekintjük, de időről időre újabb testbe költöznek, ezek a testek pedig körülbelül 100, maximum 150 évet élnek - bár idős korukban is legfeljebb harminc évesnek néznek ki, s mindig kortalanok.

A Játéktérről

Az Angyalok városa Anolgelis, rangjaik pedig a következők:

  1. Szeráf
  2. Kerub
  3. Erősség
  4. Hatalmasság
  5. Arkangyal

Az Angyalok képességeit itt éred el.