Feyek: Goblinok

Feyek: Goblinok

Hozz√°sz√≥l√°sSzerzŇĎ: Alyara » 2020.04.04. 13:04

A Goblinokról

Csatorn√°kban, eldugott romok, esetleg j√°ratlan erdŇĎk m√©ly√©n tany√°z√≥ bosszant√≥ apr√≥s√°gok, vagy √©ppens√©ggel a r√©m√°lmok megelevenedett sz√∂rnyei. Ňźk azok, akik miatt a gyerekek f√©lnek l√°mpa n√©lk√ľl elaludni, hisz nem tudni, mikor t√∂rnek elŇĎ a szekr√©ny m√©ly√©rŇĎl vagy az √°gy al√≥l. Ňźk terjesztett√©k el kor√°bban a nagy j√°rv√°nyokat (nem, nem a patk√°nyok... legal√°bbis nem elsŇĎsorban ŇĎk) v√°ndorl√°saik sor√°n, hiszen g√°tl√°stalan tetteikkel sokszor kiv√≠vt√°k maguk ellen nem kevesek haragj√°t.

A XXX. sz√°zadra befogadta ŇĎket a Feyek n√©pe (√°ll√≠t√≥lag a T√ľnd√©rek igen t√°voli rokonai, b√°r a rossznyelvek szerint a Fekete Sidh√©k csak aranytestv√©reik bosszant√°s√°ra fogt√°k a z√∂ldbŇĎrŇĪek p√°rtj√°t), √≠gy t√∂bbs√©g√ľk a Dombok ter√ľlet√©n, viszonylagos nyugalomban √©l, b√°r akadnak meg√°talkodott t√∂rzsek, akik megmaradtak j√≥l megszokott helyeiken.

A Dombokn√°l letelepedett t√∂rzsek √°ltal√°ban egy-egy Fekete Sidhe v√©delme √©s fel√ľgyelete alatt √°llnak, akit istenk√©nt tisztelnek, esetleges gyermekeit/p√°rtfogoltjait hasonl√≥, f√©lelemmel elegy tisztelettel kezelik, mint az istencsal√°d m√°sik tagj√°t, vagy √©pp f√©listeni ivad√©kot.

Nincs olyan mut√°ns, vagy torzsz√ľl√∂tt, aki kil√≥gna a soraikb√≥l vagy kik√∂z√∂s√≠ten√© a csal√°dja. A kin√©zet√ľk b√°rmilyen lehet, az emberform√°j√ļt√≥l a sokfejŇĪ, cs√°pos l√©nyig b√°rmi, nagy √°ltal√°noss√°gban azonban elmondhat√≥, hogy a szabv√°ny felnŇĎtt goblin nem sokkal nagyobb egy embergyerekn√©l. T√∂bbnyire bibircs√≥kkal bŇĎven besz√≥rt bŇĎr√ľk sz√≠ne a s√°rg√°sbarn√°t√≥l a k√©ken √©s a z√∂ld√∂n √°t a feket√©ig b√°rmilyen lehet, szem√ľk t√∂bbnyire s√°rga vagy sav√≥sz√≠nŇĪ, szŇĎrzet√ľk ritk√°s sz√°l√ļ, legink√°bb csak jelk√©pes.

Gyakran kedvelik a nyers h√ļst, de nem vetnek meg semmif√©le szerves t√°pl√°l√©kot, legyen az b√°rmennyire b√ľd√∂s vagy oszladoz√≥. Sokszor unalomb√≥l is r√°gcs√°lnak valamit, legyen az fa vagy ak√°r √ľveg, ami, ha teljess√©ggel em√©szthetetlen, belsŇĎ szerveiken √°rtalmatlanul kereszt√ľlhalad.

ElŇĎny√∂k

Szaporas√°g. Ha egy goblin k√∂ly√∂k egyed√ľl sz√ľletik, m√°r valami √°tkot emlegetnek. Nem ritka, hogy egy-egy sz√ľl√©s sor√°n 3-4 fŇĎvel is gyarapodik a k√∂z√∂ss√©g.

M√©reg- √©s betegs√©gellen√°ll√°s. A m√©rgek √©s a betegs√©gek csak legyeng√≠tve hatnak r√°juk. Remek hordoz√≥i a k√≥roknak, √≠gy, ha egy goblin k√∂z√∂ss√©gben mindenki t√ľssz√∂g, a vel√ľk tal√°lkozott h√©tk√∂znapi haland√≥ nagy es√©llyel valahol l√°zasan haldoklik.

A goblinok 20m-ig kiemelkedŇĎen j√≥l l√°tnak √©jszaka/s√∂t√©tben, ezzel egy√ľtt pedig nagyon j√≥ a szagl√°suk is.

H√°tr√°nyok

F√©ny√©rz√©kenys√©g. A f√©nyt sokkal nehezebben szokj√°k meg, mint m√°sok. A hirtelen felerŇĎs√∂dŇĎ f√©nytŇĎl kis ideig (p√°r percig) k√∂nnyezni kezdenek, legyen az egy reflektor f√©nye vagy a s√∂t√©ts√©gbŇĎl szeml√©lt napf√©ny.

Gy√°vas√°g. Hacsak nem magatehetetlen az √°ldozat, a goblinok jelentŇĎs t√ļlerŇĎben harcolnak. Ha k√©t goblin szembesz√°ll egy ellenf√©llel, azok vagy parancsot teljes√≠tenek, vagy r√©szegek... Vagy csak szimpl√°n √∂ngyilkosok.

V√©rszomj. Im√°dj√°k a n√°luk gyeng√©bbet gy√∂t√∂rni, csak hogy a saj√°t nagys√°gukat √©rezz√©k. Ha lehetŇĎs√©g√ľk van r√°, √∂lnek, de ha tehetik, kor√°ntsem azonnal.

Az Utódokról

A hagyom√°nyos m√≥don b√°rmely humanoid √©lŇĎ fajjal k√©pesek szaporodni, azonban a gyermekek minden esetben goblinok lesznek.

Az √Ātv√°ltoz√°sr√≥l

Goblinn√° v√°lni alapvetŇĎen nem lehet, b√°r var√°zslattal term√©szetesen m√©g ez is megoldhat√≥.

√Čletkorukr√≥l

Ak√°r nyolcsz√°z √©vet is meg√©lhetnek, egyesek szerint m√©g tal√°n ezret is, de a goblin udvar h√≠resen erŇĎszakos hely, ahol csak a legerŇĎsebb marad √©letben, √≠gy a v√°rhat√≥ √©lettartam merŇĎben m√°s, mint a val√≥di. H√ļsz-harminc goblincsemet√©bŇĎl egy ha meg√©li a felnŇĎttkort, az m√°r szerencs√©snek sz√°m√≠t. B√©k√©s k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt 800 √©vig √©s √©lehetn√©nek, de a t√∂bbs√©g csak 30-40 √©vet √©l meg, az √°tlag √©letkort tal√°n olyan 100-200-ra tehetn√©nk, hab√°r az erŇĎ √©s a szerencse sokban befoly√°solja meddig is √©l egy adott goblin.

A J√°t√©kt√©rrŇĎl

ElsŇĎsorban Uclysse-ban, azon bel√ľl is a Holdf√©nyes Udvarban √©lnek, √°m Polimetron alag√ļtrendszereiben, √©s H‚ÄôSekirat als√≥bb szintjein is vannak t√∂rzseik. Rangjaik a k√∂vetkezŇĎk:

  1. Cs√ļfs√°g
  2. Rondas√°g
  3. Rusnyas√°g
  4. BŇĪzg√°zol√≥
  5. Rettenetes

A Goblin képességeket itt találod.
Alyara
Adminisztr√°tor
Adminisztr√°tor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenl√©vŇĎ f√≥rumuz√≥k: nincs regisztr√°lt felhaszn√°l√≥