Feyek: Tündérek

Feyek: Tündérek

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 14:02

A Tündérekről

A Tündérek, avagy a Pixie-k apró szárnyas lények, akik ritkán nagyobbak 20-25 cm-nél. Jó barátságban vannak a pillangókkal, és igen ki tudnak borulni, hogyha valaki bántja a "testvéreiket". Teliholdkor képesek emberméretűre növekedni, de akkor elvesztik arra az időre a repülés képességét, ugyanis a megnövekedett lepkeszárnyak kevesek a megnövekedett súlyhoz. Külsőre hasonlítanak a Sidhékre, leszámítva a szárnyakat, és azt, hogy nekik nem több gyűrűből állt a szemük.

A Tündérek minden egyes telihold alkalmával hagyományőrző táncot járnak a Hold, Daghda tiszteletére. Ettől függetlenül ők is tisztelik Danut, ám sokkal inkább Daghdához kötődnek a természettel való viszonyuk ellenére is. Mítoszok szerint Daghda teremtette őket, de vannak legendák, melyek Danuról szólnak.

Előnyök

A mágia és az alacsony testalkat. Jelentéktelenségüket gyakran kihasználják a Dombokban, hogy információkat szerezzenek meg. Különös mágiájukat a Holdtánc során szerzett erőből felhasználhatják.

Hátrányok

A tündérek szabad lények, akik rendkívül rosszul viselik a bezártságot. Ha egy tündért bezárnak egy kalickába, az akár bele is őrülhet.

Az Utódokról

Keveredhetnek emberekkel vagy más humanoidokkal is, de ez nagyon ritka, érthető méretbeli különbségek okánál fogva bajos a dolog. A gyermekek emiatt sosem lesznek Tündérek.

Az Átváltozásról

Tündérnek csak születni lehet, két Tündér szülőtől.

Életkorukról

A Tündérek parányi termetük ellenére igen hosszú életű faj. Akár 1000-1500 évet is megélhetnek. Nem hiába ezek a parányi lények a Sidhék legközelebbi rokonai: mind a két faj sokat lát a történelemből.

Alapvetően úgy harminc éves korukra érik el a kifejlett felnőtt alakjuk, és akkor az öregedésük lelassul, szinte megáll, egészen ezer éves korukig, amikortól kezdve szépen lassan öregedni kezdenek.

A Játéktérről

A Tündéreknek Uclysse Holdfényes Udvarában van saját udvaruk. Ragjaik a következők:

  1. Küldönc
  2. Szárnysegéd
  3. Valódi pille
  4. Arisztokrata
  5. Pilleúr/úrnő
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó