Feyek: Goblinok

Feyek: Goblinok

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 20:41

A Goblinokról magukról az alábbi linken tudsz olvasni.

Goblin képességek

- Emberség
Képes vagy másnak láttatni magad, mint ami valójában vagy. Kizárólag halandó emberekre ható erő, egy természetfeletti lény, legyen az bármilyen gyenge is, azonnal meglátja az igaz valódat!
1p: Árnyékban, sötétben esetleg összekeverhetnek egy bóklászó emberkölyökkel.
2p: Az arcod nem árulja el a származásod, mert teljesen emberi, nem ritkán kifejezetten szép.
3p:Tökéletesen emberi vagy, csak a lelked sötétsége és a benned rejlő vérszomj utal valódi fajodra. Még a magasságodat is nagyobbnak mutathatod, hogy felnőttnek (ezáltal egyenrangúnak) tekintsenek.

- Méregtűrés
Amennyiben egy méreg (bármilyen gyengén is) hatott rád, egy elköltött pontért arra a méregre a továbbiakban teljességgel immunis leszel.

- Betegségtűrés
A méregtűréshez hasonló képesség, csak betegségekre. Egy elköltött pontért a betegség kórokozója megtelepedni sem képes benned, így, ha eddig hordoztad is, megszabadulsz tőle.

- Varázslat
2p: Megvan benned a lehetőség, hogy törzsed sámánja legyél. Tanulhatsz mágiát, bár ehhez tanítót kell találnod magadnak. (Akár egy varázslót, akár egy öreg sámánt, tőled és a lehetőségeidtől függ.)
A Mágiahasználók képességei közül válogathatsz, és a hagyományos módon (tehát 1p-s képesség 1p, 2p-s képesség 1p+2p, stb.) veheted fel a varázslatokat. A tanítód nem ad bónuszt, csupán a varázslatot ismerteti.
3p: Valamelyik ősöd egy érdekes ízlésű (vagyis valószínűleg fekete) sidhe volt és az ereidben folyó isteni vér felébredt: első szinten meglehet benned valami isteni hatalom, de tovább nem fejlődik! Általában a pártfogód az, akinek a képességét (vagy valamelyik, az elemhez tartozó rokon képességet) öröklöd, mást csak kivételes esetekben (vagyis mesélői beleegyezéssel) lehetséges.

- Kiemelkedő tulajdonság
A bárki által hozzáférhető, általános képességet a goblinok a többiekkel ellentétben később is felvehetik, sőt, aktív képességként, szintenként +1 pontköltségért fejleszthetik is azt! Vagyis lényegében bármikor felveheti a Kiemelkedő tulajdonság képességet bármire 0, 1 vagy 2 pontosként, ha ezért megfizeti az 1, 3 vagy 6 pont költséget.

Torzulások

Talán a mindent megkóstoló szokásuknak, talán az alkalomadtán elszenvedett titokzatos (mágikus vagy radioaktív) sugárzásnak, talán a faj fejlődőképességének tudható be, de a goblinok között kifejezetten ritka, ha valakinek nincsen valamilyen speciális „trükkje”, ami által több ő, mint a többiek. (Vagy legalábbis többre tarthatja magát... Az ilyen hozzáállásnak köszönhetően meglehetősen gyakoriak közöttük a torzsalkodások, melyeket csak az istenként tisztelt sidhék előtt fékeznek. Amennyire tudnak.)
A torzulásokat a karakteralkotáskor lehet felvenni, s csak kivételes esetben (sztorifüggően, a Staff ajánlására) a későbbi szinteken. Költségük is eltér a többi képességtől: mindig csak a legerősebb hatást kell kifizetned.

Békanyelv (1p)
A nyelvedet képes vagy szabályosan kilőni a szádból, maximálisan 3m távolságig (termetesség esetén 4m-ig). A nyelv vége ragacsos enyvvel borított, így odaragad bármihez. A kötés ugyan nem túl erős, így ezen függeszkedni nem fogsz, de kisebb tárgyakat, netán óvatlan élőlényeket magadhoz ránthatsz.

Cápaszáj (1p)
Elképesztően nagyra tudod nyitni a szádat, így könnyedén bekaphatsz bármit, amit aztán ráérősen el is ropogtathatsz.
1 pluszban ráköltött pont esetén a nyelőcsöved is tágul, így gond nélkül (azaz akár egészben is) lenyelheted a szádba kerülő dolgokat, esetleg élőlényeket. (Ezek semmiképpen sem lehetnek nagyobbak egy közepes testű kutyánál (pl spániel), ennyi a felső határa annak, amit bírsz.)

Viperafog, Varangybőr
Szervezeted hasznosítja az elfogyasztott mérgező anyagokat, s nyálad vagy bőröd érintését kellemetlenné teszi. Hogy milyen hatásfokkal, függ a ráköltött pontoktól:
1p: Kellemetlen, viszkető érzést és enyhe bőrpírt (kb mint a méh-, vagy darázscsípés) okozol.
2p: Kifejezetten veszélyes a közeledben maradni, kis testű, gyengébb szervezetekre gyors és gyötrelmes halált hozol, a nagyobbak, erősebbek is nehezen heverik ki a mérgedet
3p: Szabályozni tudod a méreg kiválasztását, már nem vagy veszélyes a környezetedre... Csak, ha úgy akarod.
4p: Szabályozni tudod, milyen hatásfokú mérget adj át, az egyszerűen bosszantótól az igazán veszélyes anyagig.
Amennyiben nyálad mellett a bőröd is (vagy fordítva, nézőpont kérdése) képes ilyen mutatványra, csak plusz 1 pontot kell ráköltened.
Ha huzamosabb ideig (2-3 hét) nem jut a szervezetedbe káros anyag (lehet az akár radioaktív sugárzás is), ez a képességed szünetel!

Savas nyál
A nyálad a ráköltött pontoktól függően enyhén vagy súlyosabb mértékben maró hatású.
1p: szembe, sebbe kerülve éget, de igazán nem veszélyes
2p: bőrre jutva könnyebb égési sebet okoz, szembe kerülve súlyos hatású, bár nem maradandó
3p: nyálad képes 1-5 cm mélyen belemarni a puhább szerves anyagokba (fa, szövet, bőr), 1-2 mm mélyen kikezdi a csontot, fémet, műanyagot is. Járulékos hatásként akár savat is ihatsz, nem lesz károsabb számodra, mint egy átlag halandónak a pálinka.

Bagolybegy (1p)
A goblinok bármit képesek megenni, amit el tudnak rágni. Ezzel a képességgel az emészthetetlennek minősülő csontot, szarut, üveget és más egyéb anyagokat képes vagy elraktározni és naponta legalább egyszer, legfeljebb étkezésenként egyetlen csomóban (és sérülés nélkül) felöklendezni. Ezt aztán kreativitástól függően fel is használhatod, akár támadóköpetként, akár hobbiművészeti alapanyagként.

Vasbőr
1p: A bőröd különösen rugalmas, átvágni vagy -szúrni igen nehéz, de korántsem lehetetlen. A felfogott sérüléseket ettől függetlenül megérzed, bár csak zúzódásként.
2p: Bőrödhöz hasonlóak izmaid is, már csak a mások számára végzetes sebekkel kell foglalkoznod, bár neked azok is csak ritkán okoznak komoly hátrányt.
3p: Csontjaid is kemények, eltörni csak satuba szorítva lehet bármidet is. Felelőtlen szülők álomgyermeke vagy, goblinéknál nem kevés előnyt jelent.
4p: Tested, mint az acél, a szó szoros értelmében. Fém fegyver is csak megkarcolni képes, puszta kézzel vagy fogakkal, karmokkal pedig képtelenség téged megsebezni.
A képesség mellékhatásaként a tapintásod lényegesen gyengébb az átlagnál, soha nem fogod megtudni, miért jobb selymet simogatni, mint dörzspapírt...

Kaméleonbőr (2p)
Akár a kaméleon, képes vagy idomulni a háttérhez, így közel láthatatlanná válni. Egy, az ágy alá felületesen bekukkantó felnőtt biztosan nem vesz észre, feltéve, hogy a bőröd szabadon látható.

Gyíktest
1p: A sebeid 2x olyan gyorsan regenerálódnak, mint az embereké
2p: A sebeid 3x olyan gyorsan regenerálódnak, mint az embereké
3p: Levágott testrészeid is visszanőnek egy hónap alatt.

Bűzmirigy (1p-től)
A szádban, a hónod alatt, vagy épp a végbeledben irtózatos bűzt kiválasztani képes mirigy lapul, aminek tartalmát támadódra vagy épp áldozatodra vagy képes fröcskölni, legfeljebb 2-3 méterre, maximálisan annyiszor 24 óra alatt, ahány pontot ráköltöttél.
Hatásfoka állandó, mértékéről hozzávetőlegesen: kapcsolódó Kiemelkedő tulajdonság nélkül öklendezve fulladozik akire rákerül, 0 meghőköl és sürgősen igyekszik elkerülni vagy lemosni, 1 elkerülhetetlenül fintorog, 2es tudja csak figyelmen kívül hagyni.
Közeli, átlagos, netán nagy távolság esetén értelemszerűen csökken, kiemelkedő szaglás esetén természetesen fokozódik a hatás a fenti skála szerint.

Pl Rogzash, a kis gennygóc ráköp egy bandavezérre, mert az felidegesítette. A nagyhangú pofa öklendezve a földre rogy, társai sürgősen elkezdenek távolodni tőle, mert nem bírják elviselni a közelségét, a távolabb állók viszont fintorogva, de eléggé felbőszülve a bölcsen futásnak eredt kis goblin után vetik magukat. A jelenetet egy kapualjból figyelő, meglapult vérfarkas felderítő orrát felhúzva önkéntelenül is fintorog a kósza szagfoszlányok miatt.

Járulékos hatásként a bűz halványan, afféle lemoshatatlan izzadság- vagy aktív szájszagként akkor is körbeleng, ha nem használod a mirigyedet, emiatt szociális kapcsolataid hátrányt szenvedhetnek.

Extra végtag (1-2p végtagonként)
Az átlagnál több kezed, lábad van, esetleg farkad, szárnyad vagy épp fejed nőtt pluszban.
Ha csak van, de extra képességet nem ad, 1 p a költsége (pl csökevényes, ezért nem bír el a szárnyad, vagy esetleg a plusz szemed ugyanúgy előre néz, mint a többi, a farkad csak annyira mozgékony, mint egy krokodilé), amit használni is képes vagy, az 2 p-ba kerül (a szárnyaddal repülhetsz is, a szemed hátrafelé lát, a farkadat rá tudod tekerni dolgokra). Extra fej esetén lehet akár külön-külön személyiséged is, de fontos kikötni, hogy a fejeid nem törnek egymás elpusztítására! Hogy az egyik fej pusztulása esetén túlélj, két pontba kerül, ellenkező esetben csak egy a költsége.
Ha egy páros végtagból rendelkezel extrával, nem kell plusz pontot költened. Vagyis elegendő 2 pontot elköltened, hogy egy négykarú vagy szárnyas goblin legyél.

Termetesség (2p)
Törzsed bajnoka vagy, aki messze a többiek fölé nőtt, így akár elérheted a 2m körüli magasságot is. Ezzel a torzulással (a nagyobb méret mellett) az erőd és az állóképességed automatikusan 0-ás Kiemelkedő képességet kap.

Természetesen egyéb torzulásod is lehet, azonban ezt egyeztetned kell a Staffal!
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Vissza: Képességek

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó