Halandók

Halandók

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 14:05

A Halandókról

A harmincadik századra kialakult az a különös helyzet alakult ki, hogy igazából már egy halandó sem teljesen halandó. Az igazi tiszta vérű homo sapiens ritka mint a fehér holló. A népesség nagy részének az ereiben folyik valamilyen szinten egy mágikus faj véréből, még akkor is, ha erről az adott illető semmit nem tud. Ez az örökség meghatározhatja a halandó jellemét, attól függően, hogy melyik faj vére és milyen mennyiségben található meg benne.

A teremtésmítosz szerint a Föld, azaz Danu teremtette meg az embert, bár bizonyos körökben még élnek a keresztény tanítások, ezek szerint az első emberpár Ádám és Éva volt, Isten gyermekei. Mindenesetre az bizonyos, hogy az ember a Földhoz kötődik, hogy Isten vagy Danu által, azon nem érdemes vitatkozni. (Kiváltképp, hogy egyes teológusok szerint Danu és Isten ugyanaz a felsőbbrendű lény, míg másik ennek ellentettjét hajlandók csak elfogadni.)

Előnyök

Alapvetően nem rendelkeznek olyasfajta előnyökkel, mint a mágikus fajok, ellenben sok helyen szívesebben fogadnak egy halandót, mint valamilyen varázslényt.

A halandók előtt álló lehetőségek szinte kimeríthetetlenek. Rengeteg pozíció érhető el számukra (az előző pontból fakadóan).

Vannak olyan emberek, akiknek olyan mennyiségű mágia szövi át a testét, hogy pubertáskort követően bármikor felébredhet a vérük, és egyik pillanatról a másikra már nem a halandók közé tartoznak…

Hátrányok

Halandók. Emberek. Átlagosak (?).

Az Utódokról

Két ember gyermeke mindig ember lesz, ám ha az egyik szülő mágikus lény, úgy a gyermeknek is van esélye rá, hogy nem halandóként születik erre a világra.

Az Átváltozásról

A többi fajjal ellentétben emberré nem sok mindenki válhat. Inkább fordítva szokott ez lenni: a halandóból lesz valami más.

A Játéktérről

Emberek leginkább a fővárosban, H’Sekiratban élnek, rangjaik a következők:

  1. Kezdő
  2. Tanuló
  3. Polgár
  4. Köztiszteletű
  5. Előkelő
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó