Vámpírok

Vámpírok

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 18:05

A Vámpírokról

Halhatatlan, holt lények, akik a halandók vérével oltják szomjukat, ha a Nap eltűnt a látóhatáron. Sokkal erősebbek, gyorsabbak és szebbek, mint az átlag emberek. A bőrük holtsápadt, nem ver a szívük, ha nem isznak elég vért, megvadulnak, majd szép lassan múmiává aszalódnak, bár ahhoz hónapok kellenek. A napfény porrá égeti őket, de az erősebbek kis ideig el tudják viselni. A szent tárgyak használnak ellenük, de csak akkor, ha az, akinek a kezében van, valódi hívő. A szenteltvíz is csak akkor hat rájuk savként, ha igazhitű pap szentelte föl. Ha vadásznak, vagy fellobban a várszomjuk, a szemük vörösen kezd izzani, szemfogaik pedig megnyúlnak. Életük a vér körül forog, nem szeretnivaló leányálmok ők, hanem valódi ragadozók. Egy vámpír csak a legszélsőségesebb esetben szerethet úgy egy halandót, amit mi szerelemnek nevezünk. Furmányos, gyors észjárású ügyes lények, szeretik kifacsarni a szavakat, és kibújni az ígéreteik alól. Ha egyszer csatlakozol hozzájuk, örökké éjszakai ragadozó maradsz!

A vámpírok számára nem mítosz, hogy Vérkönny a teremtőjük. Az Istennőnek minden vámpír imádattal hódol, és minden parancsát teljesítik. Vérkönny materalizált alakjában gyakran tűnik fel Necradit városában, a Sötétség Mocsarában.

A Prédákról

Hamarosan...

Előnyök

Hamarosan...

Hátrányok

Hamarosan

Az Utódokról

Hamarosan...

Az Átváltozásról

Ha valakinek halandó, vadász, vagy emberi testfelépítésű karaktere van, azt egy másik, 4. szintű vámpír képes vámpírrá változtatni. Tehát angyalt, tündért, sellőt, goblint, illetve vérfarkast nem lehet vámpírrá tenni (utóbbit a vámpír fájdalmas harapása akadályozza meg az átváltozásban, hiszen ilyenkor az érintett önkéntelenül is farkasalakjában kínlódik)!
Ilyenkor az eredeti fajának képességei nem vesznek el, viszont képtelen ezeket fejleszteni. Eredeti faját elveszíti, így helyette a vámpír fajba lép be. Ötödik szintű karaktert azonban nem lehet átváltoztatni, ilyen erős másik faj belehal az átváltoztatásba (kivéve a halandókat).

Ha egy vámpír megharap, nem változol feltétlenül vámpírrá, ahhoz az kell, hogy egy azon vérszívó egy hónapon belül háromszor megharapjon, majd vámpírharapásba halj bele. Ez után a fiókának egy nappalt a sírban kell töltenie, és ha következő éjszaka a teremtője eljön érte, és megitatja a véréből, megszületik az új vámpír. Nem egyszerű rituálé, de ez biztosítja, hogy az egész bolygót nem lepik el az éjszaka lényei. Erre csak és kizárólag nagyobb hatalmú vámpírok képesek, egy pár tíz éves holt nem képes másokat vámpírrá tenni!

A Játéktérről

Egy kezdő karakter fiatal, friss vámpírként kerül át a Fátylon. Halálának időpontját megérkezésekor datáljuk, tehát nem kilencszáz éves Piócákról beszélünk a boltból kilépők esetén.

A vámpírok Necradit városában élnek, ahol örök sötétség uralkodik. Rangjaik a következők:

  1. Fióka
  2. Tanítvány
  3. Önálló
  4. Mester
  5. Vérvonalfő
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Vámpírklánok

HozzászólásSzerző: Alyara » 2020.04.04. 18:13

Vámpírklánok

Alapvetően minden vámpír Vérkönny leányától, Fekete Hajnaltól származik. Azonban az alapján, hogy kiben milyen erős a vér, és melyik képességeik dominálnak leginkább a vámpíroknak három fő klánjuk van. Ezeknek a klánoknak az alapítóit egy másik vámpír ölte meg, aki ha úgy vesszük egy negyedik klán tagja, de mivel abban a klánban egyedül ő és egy gyermeke van, így nem igazán számít önálló klánnak.
A klánok főleg abban különböznek, melyik vámpír mivé tud változni, és mitikus képességeik is mások. A vezetőiket Nostrefat ölte meg, és ő vette át az uralmat az összes vámpír felett. Persze annak ellenére, hogy egy népet alkotnak, a különböző klánok tagjai nem feltétlenül jönnek ki jól egymással. Elfogadják a békét, hiszen a hatalmas vámpírkirály ellen keveset tehetnek, de ha tehetik lázonganak és a saját vértestvéreik társaságát keresik.
Egy klánba mindenki akkor kerül be, amikor vámpírrá változik. Ha az aki vámpírrá változott az egyikbe tartozott, te is abba fogsz tartozni. Így természetesen néhányan eltérhetnek a klánjuk alapvető viselkedési normájától, de mivel a vámpír többnyire magához hasonló gyermeket vesz maga mellé, így azért a klánok legtöbb tagjára az alulírottak a jellemzőek.

A három klán a következő:

Fehér Fa klán (FF)

Tagjai köddé képesek változni. Gyakran vannak a soraikban olyanok, akik penitenciának tekintik az öröklétet. Olyan büntetésnek, amit Isten azért rótt ki rájuk, hogy megtisztuljanak azok alól a vétkek alól, amiket életükben követtek el. Csak betegekből és haldoklókból táplálkoznak, mintegy angyalnak tekintve magukat, olyan angyalnak, ami megszabadítja szenvedésétől a nyomorgókat.
Főleg az elmére ható mágikus képességeket részesítik előnyben. A legfontosabbak náluk:
- Elmekontroll
- Álomjárás
- Emléklopás
- Varázsszem
Meg ezen kívül persze a köddé válás, ami egy idő után minden tagban kifejlődik.
De az ő soraikból senki nem láncolna például magához vérszolgát, mert az a természete ellen való lenne. Rájuk a legjellemzőbb hogy megpróbálják elfojtani a vámpírénjüket magukban, vagy még maguk is előtt tagadják igazi természetüket.

Véres Rózsa klán (VR)

Ők az igazi tomboló vámpírok. Nehezen tartják be a törvényt, csak a királynak engedelmeskednek, de még neki sem mindig. Utálják a kötöttségeket, ha tehetik ellent mondanak még magának az istennek is... A középkorban falukat irtottak ki és kastélyok népének vérével festették át a mezőt vörösre. Ők is elzárják a fenevaduk, de amikor szabadjára engedik, olyankor minden vérbe borul.
Kiszámíthatatlanok, gyakran őrültek, és a testi erő nagyon fontos nekik. Ők képviselik a vámpírok között a vadságot. A testi erő, a szexualitás, a vadászat, ez tölti ki az örökkévalóságukat.
Denevérré változnak, és mitikus képességek közül egyedül a Bájolást és az Extatikus harapást szokták használni. Gyakran majd dupla olyan erősek, mint a többi vámpír, testi erejük félelmetes mértékben megnövekedhet a korral.

Árnyék Szív klán (ÁSz)

Ők a sötétség valódi gyermekei. Sokan közülük el akarják felejteni a másik életüket. Teljes egészében átadják hát magukat a vámpírlétnek, de nem olyan vad és brutális módon, mint a VR-esek. Ők csendesen szemlélik a vámpír létet. Többnyire hidegek és távolságtartóak, olyanok akár a sötétségben bujkáló démonok. Nem látod őket, csak a tőrt tartó kéz árnyékát...
Nem tekintik átoknak az öröklétet, inkább megváltásnak, számukra ez az, amire mindig is vágytak. Imádják a vér ízét, de soha nem isszák vadul, vagy vonják meg maguktól, mint az FF-esek. Csodálják és imádják a vért, akár a jó borkóstolók. A többi vámpírra, aki nem az ő klánjukba tartozik lenézéssel tekintenek, hiszen azok csak afféle söpredékek, akiknek eltorzult gondolkodása bemocskolja az éjszaka fekete bársonyát.
Árnnyá tudnak változni természetükhöz híven. Mivel teljesen egyesülnek vámpírénjükkel és egészében elfogadták azt, úgy ahogy van, ezért bármely mágikus képességet használhatják, habár gyakran specializálódnak vagy a mentális vagy a testi képességekre.
Alyara
Adminisztrátor
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07


Vissza: Fajok

Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó