Alakváltók

Alakváltók

Hozz√°sz√≥l√°sSzerzŇĎ: Alyara » 2020.04.04. 20:24

Az Alakváltókról magukról az alábbi linken tudsz olvasni.

Alakváltó képességek

- Alakv√°lt√°s
Az alakv√°lt√≥k elsŇĎdleges k√©pess√©ge az alakv√°lt√°s. TetszŇĎleges √°llatalakja lehet b√°rkinek, nem szabunk fajtabeli korl√°tokat. √Āllatalakodat a v√°lasztott faj tulajdons√°gai alapj√°n tudod megvenni pontjaidb√≥l. Mozaikoznod kell.

Term√©szetesen nem ‚Äětuningolhatod f√∂l‚ÄĚ v√°lasztott fajodat, pl. egy l√≥nak nem lehetnek m√©regfogai. Ellenben lefokozni m√©rges viper√°dat lefokozhatod, ha nem veszed fel az erŇĎs m√©reg k√©pess√©g√©t. Viszont a k√©sŇĎbbiekben nincs lehetŇĎs√©ged visszafejlesztened az √°llatot eredeti erŇĎss√©g√©re!

Egy-egy √°llati alakot nem lehet fejleszteni, egy ‚Äěcsomagban‚ÄĚ veszed meg a teljes k√©pess√©get az alak birtokl√°s√°hoz. (Kiv√©tel a m√°gikus besti√°k.)

A) M√ČRET
1p: macskaméret és azalatt (20 kg-ig)
2p: kutyam√©rettŇĎl tigrism√©retig (300 kg-ig)
3p: tigrism√©rettŇĎl elef√°ntm√©retig (6 tonn√°ig)
4p: elef√°ntm√©rettŇĎl s√°rk√°nym√©retig (50 tonn√°ig)
5p: sárkányméret és afölött (50 tonna fölött)

1p: m√©retk√ľl√∂nbs√©g az √°tlagos fajt√°rsakhoz k√©pest (a l√©ny egy m√©retkateg√≥ri√°val f√∂ljebb, vagy lejjebb l√©p; minden m√©retkateg√≥ria szintl√©p√©s 1p-be ker√ľl)

Ha nem tudod eld√∂nteni, √°llatod melyik m√©retkateg√≥ri√°ba tartozik, d√∂ntsd el s√ļlya alapj√°n! A s√ļlyokat z√°r√≥jelben felt√ľntett√ľk minden m√©retkateg√≥ria m√∂g√∂tt.

B) ADOTTS√ĀGOK
1p: k√°b√≠t√≥, vagy gyeng√©bb hat√°s√ļ m√©reg/sav
2p: b√©n√≠t√≥ hat√°s√ļ m√©reg/sav
3p: gyors, vagy lass√ļ, de hal√°lt okoz√≥ m√©reg/sav

1p: ultrahang
1p: hŇĎl√°t√°s
1p: elektromos kis√ľl√©s k√©pess√©ge

Csak legend√°s besti√°khoz:

3p: halhatatlan alak ‚Äď ha elpuszt√≠tanak, emberi alakban eszm√©letlen leszel, de √©letben maradsz.

1p+: var√°zst√°mad√°s - ah√°ny pontra veszed meg, a M√°giahaszn√°l√≥k element√°lis k√©pess√©g√©hez hasonl√≥ szintŇĪ t√°mad√°st ad. A k√©sŇĎbbiek sor√°n ez a k√©pess√©g fejleszthetŇĎ.

1p+: var√°zsellen√°l√°s - ah√°ny pontra veszed meg, annyi pont lej√∂n a r√°t√°mad√≥ m√°gi√°kb√≥l. A k√©sŇĎbbiek sor√°n ez a k√©pess√©g fejleszthetŇĎ.

Bármilyen egyéb ötleted van legendás alakoddal kapcsolatban, staffal egyeztess! A Legendás Bestiák esetében lehetséges a fejlesztés.

C) TULAJDONS√ĀGOK
1p: archaikus √°llat (kardfog√ļ tigris, stb.)
1p: rep√ľlŇĎ √°llat
1p: vízi állat
1p: √≠zeltl√°b√ļ
2p: legend√°s bestia (s√°rk√°ny, fŇĎnix, griff, stb.) ‚Äď egy karakter csak egy legend√°s alakkal rendelkezhet!

Példák:
- √©nekesmadarak: 2p = 1p (macskam√©ret √©s azalatt) + 1p (rep√ľlŇĎ √°llat)
- macska: 1p (macskaméret és azalatt)
- r√≥ka: 2p (kutyam√©rettŇĎl tigrism√©retig)
- kutya: 2p (kutyam√©rettŇĎl tigrism√©retig)
- farkas: 2p (kutyam√©rettŇĎl tigrism√©retig)
- p√°rduc: 2p (kutyam√©rettŇĎl tigrism√©retig)
- hatalmas farkas: 3p = 2p (kutyam√©rettŇĎl tigrism√©retig) + 1p (m√©retkateg√≥ria l√©p√©s)
- k√ľl√∂nb√∂zŇĎ c√°p√°k: 4p = 3p (tigrism√©rettŇĎl elef√°ntm√©retig) +1p (v√≠zi √°llat)
- skorpi√≥: 5p = 1p (macskam√©ret √©s azalatt) + 3p (hal√°lt okoz√≥ m√©reg) + 1p (√≠zeltl√°b√ļ)
- fŇĎnix: 5p = 1p (macskam√©ret √©s azalatt) + 1p (rep√ľlŇĎ √°llat) + 2p (legend√°s bestia) + 1p (tŇĪzaura)
- halhatatlan fŇĎnix: 8p = 1p (macskam√©ret √©s azalatt) + 3p (halhatatlan alak) + 1p (rep√ľlŇĎ √°llat) + 2p (legend√°s bestia) + 1p (tŇĪzaura)
- s√°rk√°ny: 15p = 5p (s√°rk√°nym√©ret √©s af√∂l√∂tt) + 1p (hŇĎl√°t√°s) + 1p (rep√ľlŇĎ √°llat) + 2p (legend√°s bestia) + 1p (var√°zst√°mad√°s: tŇĪzlehelet) + 5p (var√°zsellen√°ll√°s)
- halhatatlan s√°rk√°ny: 18p = 5p (s√°rk√°nym√©ret √©s af√∂l√∂tt) + 1p (hŇĎl√°t√°s) + 3p (halhatatlan alak) + 1p (rep√ľlŇĎ √°llat) + 2p (legend√°s bestia) + 1p (var√°zst√°mad√°s: tŇĪzlehelet) + 5p (var√°zsellen√°ll√°s)

Sok sikert! Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal!

- Multitranszformáció
A képesség birtokában nem kell teljesen alakot váltanod, részben is képes vagy rá.
1p Egyszerre egyetlen testr√©szedet (fej, l√°bak, vagy karok, esetleg a gerinced v√©g√©re farkat n√∂veszthetsz) √°talak√≠thatod valamelyik √°llatalakod v√©gtagj√°v√°. P√°ros testr√©szek eset√©n mindkettŇĎ v√°ltozik √©s egyszerre csak egyf√©le √°llat (m√©g ha t√∂bbel is b√≠rsz) v√©gtagjaid lehetnek.
2p M√°r k√©pes vagy k√ľl√∂n v√°lasztani a p√°ros testr√©szeidet, √≠gy ha t√∂bb √°llatalakkal rendelkezel, ezeket ak√°r keverve is elŇĎh√≠vhatod. M√°r nem sz√ľks√©ges az eg√©sz testr√©szedet √°talak√≠tani, pl ha karmokat akarsz, m√°r csak a k√∂rmeidet m√≥dos√≠tod.
3p M√°r a k√ľltakar√≥dat, izmaidat is k√©pes vagy √°talak√≠tani. Ez√°ltal emberi alakban pikkelyeket, tollakat, net√°n bund√°t n√∂vesztesz magadra, ha b√≠r ezek valamelyik√©vel legal√°bb egyik √°llatalakod. ErŇĎt, √ľgyess√©get nyerhetsz, ha √°llati izmokat n√∂vesztesz, b√°r ez alakod torzul√°s√°val j√°r, ink√°bb csak humanoid leszel, mint emberi. K√©pes vagy a megfelelŇĎ helyeken mirigyeket is n√∂veszteni, √≠gy ak√°r m√©rgezŇĎ lehet a harap√°sod, net√°n h√°l√≥t szŇĎhetsz, vagy √©ppen tint√°t k√∂phetsz, ha ezekre k√©pes valamelyik form√°d.
4p M√°r a legend√°s alakod tulajdons√°gait is felveheted, ha rendelkezel ilyennel. Speci√°lis mirigyeid a tested tetszŇĎleges pontj√°n elŇĎh√≠vhatod, nemcsak a term√©szetes hely√ľk√∂n. √ćgy ak√°r m√©rgezŇĎv√© teheted a karmaidat, net√°n az ujjaidb√≥l is h√°l√≥t szŇĎhetsz, stb.
5p Emberi alakodat t√∂k√©letes√≠theted, ez√°ltal a megjelen√©sed javulhat, esetleges √©rz√©k- vagy mozg√°sszervi fogyat√©koss√°gaid eltŇĪnhetnek. K√©pes vagy extra v√©gtagokat n√∂veszteni magadon, p√≥tolni a lev√°gottakat, net√°n egy√©b s√©r√ľl√©seket kifejezetten gyorsan gy√≥gy√≠tani. Igaz, ez ut√≥bbi kettŇĎh√∂z m√°r sz√ľks√©ges az is, hogy nyugton maradj √©s kifejezetten a mŇĪveletre koncentr√°lj. EllenkezŇĎ esetben hossz√ļ hetekbe telhet, mire kijav√≠tod a keletkezŇĎ deformit√°sokat.

- S√°m√°nerŇĎ
Ah√°nyadik szinten van a k√©pess√©g, addig a szintig vagy k√©pes S√°m√°nm√°gi√°t alkalmazni, melyet a M√°giahaszn√°l√≥kn√°l tal√°lsz. 0. szinten nem felvehetŇĎ k√©pess√©g.
Alyara
Adminisztr√°tor
Adminisztr√°tor
 
Hozzászólások: 35
Csatlakozott: 2020.03.28. 17:07

Vissza: Képességek

Ki van itt

Jelenl√©vŇĎ f√≥rumuz√≥k: nincs regisztr√°lt felhaszn√°l√≥